Voormalig Ajacied Lassina Traoré moet terugkeer naar Eredivisie-top overwegen | OneFootball

Voormalig Ajacied Lassina Traoré moet terugkeer naar Eredivisie-top overwegen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 giugno 2024

Voormalig Ajacied Lassina Traoré moet terugkeer naar Eredivisie-top overwegen

Immagine dell'articolo:Voormalig Ajacied Lassina Traoré moet terugkeer naar Eredivisie-top overwegen
Immagine dell'articolo:Voormalig Ajacied Lassina Traoré moet terugkeer naar Eredivisie-top overwegen

© IMAGO

Zowel Ajax als Feyenoord moet komende zomer de spitsenpositie versterken. In Rotterdam wordt ervan uitgegaan dat Santiago Giménez komende zomer een mooie transfer gaat maken, terwijl Ajax versterking in de punt van de aanval sowieso goed kan gebruiken. Shakhtar Donetsk-spits Lassina Traoré, die eerder tweeënhalf jaar bij Ajax onder contract stond, lijkt voor beide clubs een goede optie.


OneFootball Video


Hoewel Giménez in de tweede seizoenshelft enigszins uit vorm raakte, lijkt de 23-jarige Mexicaan niet te houden voor Feyenoord. Giménez scoorde afgelopen seizoen 26 keer in 41 wedstrijden voor de club uit Rotterdam. Ook leverde hij acht assists. De verwachting is dat de aanvaller, die tot medio 2027 vastligt in De Kuip, een recordbedrag voor Feyenoord gaat opleveren. Onder meer AS Roma, Tottenham Hotspur en Napoli zitten op het vinkentouw.

Bij Ajax is de situatie iets anders: Brian Brobbey staat weliswaar flink in de belangstelling, maar de spits zal waarschijnlijk niet vertrekken. Technisch directeur Alex Kroes ziet hem als cruciaal onderdeel van de ploeg voor komend seizoen. Vorig seizoen was de aanvaller goed voor 22 goals en 9 assists in 43 duels. Ajax houdt echter wel rekening met een vertrek van reservespits Chuba Akpom en zoekt vervanging voor de Engelsman. Onder meer Wout Weghorst wordt genoemd.

Voor beide clubs lijkt de komst van Traoré een goede oplossing. De 23-jarige Burkinees was afgelopen seizoen veel geblesseerd, maar wist in de minuten die hij speelde wel een prima indruk achter te laten. De aanvaller speelde in 18 duels 672 minuten en wist daarin 4 goals te maken en 6 assists te leveren. Mede door zijn gebrek aan speeltijd daalde de Estimated Transfer Value (ETV) van Traoré naar slechts 5,3 miljoen euro.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports past de rechtspoot bij beide clubs. Traoré heeft een Club Fit van respectievelijk 80 en 78 met Ajax en Feyenoord. De speelstijl en formatie van de twee Nederlandse topclubs passen uitstekend bij de 21-voudig international, die nog tot medio 2026 vastligt in Oekraïne. De kans op speeltijd is in de huidige situatie wat groter in Amsterdam, maar het uitzicht op speelminuten wordt bij Feyenoord natuurlijk beter als Giménez vertrekt.

Dat Traoré goed bij beide clubs past, komt onder meer door zijn speelstijl. De aanvaller gedraagt zich namelijk net als Brobbey en Giménez als poacher. Dit type speler is voornamelijk betrokken bij aanvallende acties in het strafschopgebied. Hij ontvangt en schiet graag in de zestien en is sterk in het afmaken vanuit voorzetten vanaf de flanken. Een poacher staat niet bekend om het creëren van kansen of betrokkenheid bij verdedigende acties zoals druk zetten of het maken van tackles, overtredingen of aangaan van duels.

Visualizza l' imprint del creator