Copa América van start: López, Gimenez en een oud-Feyenoorder in actie | OneFootball

Copa América van start: López, Gimenez en een oud-Feyenoorder in actie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·22 giugno 2024

Copa América van start: López, Gimenez en een oud-Feyenoorder in actie

Immagine dell'articolo:Copa América van start: López, Gimenez en een oud-Feyenoorder in actie

De Copa América is inmiddels in volle gang. Naast Santiago Gimenez en Marcos López komt ook een oud-Feyenoorder in actie. Luis Sinisterra is met Colombia actief op het eindtoernooi. Renato Tapia behoorde tot de definitieve selectie van Peru, maar heeft zich op het laatste moment afgemeld met een nogal unieke reden.

Tapia's contract loopt af bij Celta de Vigo en is daardoor transfervrij. De oud-Feyenoorder wil niet het risico lopen om zwaar geblesseerd te raken op de Copa América en daarmee zijn sportieve en financiële toekomst op het spel te zetten. De 28-jarige middenvelder werd daarnaast genegeerd door de Peruaanse voetbalbond (FPF) op zijn verzoek om een zorgverzekering af te sluiten voor eventuele blessures. Tapia koos er daarna voor om zich af te melden.


OneFootball Video


Zonder Tapia, maar met Marcos López werd er vrijdagnacht tijdens de eerste groepswedstrijd gelijkgespeeld tegen Chili. De linksback van Feyenoord begon op de bank en mocht na ruim een half uur al zijn opwachting maken. Argentinië wist in Groep A wel te winnen van Canada waardoor er voor Peru nog alles mogelijk is. De nummer een en twee gaan door naar de volgende ronde op de Copa América.

Luis Sinisterra - Colombia

De eerste oud-Feyenoorder die in actie komt op de Copa América is een publiekslieveling voor veel fans. Sinisterra is opgeroepen voor het nationale elftal nadat hij een aardig seizoen heeft gespeeld op huurbasis voor Bournemouth. In totaal kwam de vleugelspeler 27 wedstrijden in actie. De 24-jarige linkspoot droeg het shirt van Feyenoord tussen 2018 en 2022, waarin hij ook een Europese finale behaalde. Sinisterra speelde eerder 12 wedstrijden voor Colombia en het wordt zijn eerste eindtoernooi.

Marcos Lopez - Peru

Marco López zit in een hele zware poule, Met Argentinië, Peru en Canada moeten de Peruvianen de volgende ronde zien te bereiken.

Santiago Gimenez - Mexico

Voor Gimenez is het nog even wachten tot het toernooi begint. In groep B waar ook Venezuela en Ecuador deelnemen, komt Mexico zaterdag op zondagnacht om 2:00 uur pas in actie tegen Jamaica. De eerste geluiden uit Mexico zijn momenteel dat de spits van Feyenoord een basisplaats heeft te pakken in het nationale elftal.

Visualizza l' imprint del creator