Feyenoord ziet AC Milan afhaken voor Wieffer: voormalig Ajax-target topprioriteit | OneFootball

Feyenoord ziet AC Milan afhaken voor Wieffer: voormalig Ajax-target topprioriteit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 giugno 2024

Feyenoord ziet AC Milan afhaken voor Wieffer: voormalig Ajax-target topprioriteit

Immagine dell'articolo:Feyenoord ziet AC Milan afhaken voor Wieffer: voormalig Ajax-target topprioriteit
Immagine dell'articolo:Feyenoord ziet AC Milan afhaken voor Wieffer: voormalig Ajax-target topprioriteit

© IMAGO

Mats Wieffer lijkt een transfer naar AC Milan te kunnen vergeten. Volgens Corriere dello Sport kijkt de Italiaanse topclub door de hoge vraagprijs voor de 25-jarige verdedigende middenvelder verder en zijn de pijlen nu gericht op Pierre-Emile Højbjerg van Tottenham Hotspur. Afgelopen winter was Ajax nog concreet geïnteresseerd in de komst van de 29-jarige middenvelder, maar hij werd te duur bevonden.


OneFootball Video


De door Feyenoord vastgestelde vraagprijs voor Wieffer ligt volgens de Italiaanse sportkrant nog hoger dan de eerder genoemde 25 miljoen euro. De Rotterdammers zouden inzetten op een transfersom die richting de dertig miljoen euro gaat en dit is Milan te gortig. Wieffer heeft nog een contract tot medio 2027 bij Feyenoord en vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 14,7 miljoen euro.

Fofana was al in beeld als alternatief, maar Milan zal ook voor de Franse middenvelder een gelijkwaardig bedrag op tafel moeten leggen bij Monaco. Hierdoor zijn i Rossoneri nu doorgeschakeld naar Højbjerg, die naar verluidt beduidend minder moet kosten dan Wieffer en Fofana. De Deens international ligt nog tot medio 2025 vast, waardoor Tottenham na het EK een keuze moet maken tussen verlengen of verkopen.

Højbjerg vertegenwoordigt momenteel volgens het algoritme een marktwaarde van 23,5 miljoen euro. Volgens Engelse media is Tottenham bereid om genoegen te nemen met een transfersom van tien miljoen euro. Eerder viel de naam van de middenvelder nog bij Ajax, dat in de winter inzette op een huurtransfer. Højbjerg was namelijk destijds een te dure speler om direct over te nemen van Tottenham.

De transfer van Højbjerg naar Ajax ging echter niet door. Het kostenplaatje bleek de Amsterdammers te gortig en daarnaast had de controleur ook geen behoefte aan een overstap naar de Johan Cruijff ArenA. Højbjerg stond ook in de belangstelling naar Juventus en zag een transfer naar Italië meer zitten. Dit ging echter ook niet door, maar zijn wens voor een overstap naar de Serie A kan door de interesse van Milan nu alsnog in vervulling gaan.

Visualizza l' imprint del creator