Ajacied kan na turbulent seizoen kiezen voor transfer binnen de Eredivisie | OneFootball

Ajacied kan na turbulent seizoen kiezen voor transfer binnen de Eredivisie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·19 giugno 2024

Ajacied kan na turbulent seizoen kiezen voor transfer binnen de Eredivisie

Immagine dell'articolo:Ajacied kan na turbulent seizoen kiezen voor transfer binnen de Eredivisie

Ook NEC heeft interesse in Ar’jany Martha, zo weet journalist Mounir Boualin van FCUpdate. De club uit Nijmegen heeft de interesse kenbaar gemaakt bij Martha en diens entourage. Bij Ajax lijkt er geen toekomst voor de linksback, die afstevent op een transfervrij vertrek.

Eerder maakte Boualin al melding van de interesse van Burnley en Sunderland, twee clubs die volgend seizoen uitkomen in de Championship. Daarna voegde FootMercato de namen van AJ Auxerre, Villarreal en Monza toe aan de lijst van geïnteresseerde clubs. Een buitenlands avontuur leek dus in de maak, maar NEC wil Martha voor Nederland behouden.


OneFootball Video


Martha heeft een turbulent seizoen achter de rug. De jongeling begon als aanvaller bij Jong Ajax, maar werd door John van ’t Schip plotseling naar de hoofdmacht overgeheveld. Nog opvallender was dat de oefenmeester de pupil gebruikte als linksachter. Martha speelde uiteindelijk acht duels in de basis, waarin hij niet bepaald kon uitgroeien tot een vaste waarde.

Martha had onlangs de mogelijkheid om voor drie seizoenen bij te tekenen bij Ajax, maar legde dit voorstel naast zich neer. Dat zou onder meer te maken hebben gehad met de manier van communiceren van Ajax. "Bij Martha is er dus een voorstel geweest, maar dat is nooit echt bij hemzelf gekomen. Via de zaakwaarnemer kwam het voorstel wel bij zijn ouders. Recentelijk vroegen die ouders aan Ajax hoe het met het voorstel zit. Ajax reageerde toen dat het voorstel ‘niet echt’ meer geldig is. Heel bijzonder hoe dat dan gaat", zei ESPN-journalist Thijs Zwagerman daarover in de Pantelic Podcast.

Visualizza l' imprint del creator