Álvaro Morata boort Santiago Giménez toptransfer door de neus | OneFootball

Álvaro Morata boort Santiago Giménez toptransfer door de neus | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·09 de julho de 2024

Álvaro Morata boort Santiago Giménez toptransfer door de neus

Imagem do artigo:Álvaro Morata boort Santiago Giménez toptransfer door de neus
Imagem do artigo:Álvaro Morata boort Santiago Giménez toptransfer door de neus

© IMAGO

Santiago Giménez kan een overstap naar AC Milan uit zijn hoofd zetten. De aanvaller stond lange tijd samen met Joshua Zirkzee op de radar van de Italiaanse topclub, die nu toch heeft besloten om voor de meer ervaren Álvaro Morata te gaan. La Gazzetta dello Sport schrijft dat er een contract tot medio 2027 klaarligt voor de Spaanse spits.


Vídeos OneFootball


Morata is bezig aan zijn laatste weken bij Atlético Madrid. Hoewel de spits nog over een doorlopend contract beschikt, heeft hij aangegeven te willen vertrekken. AC Milan hoopt hiervan te profiteren en heeft Morata een voorstel gedaan. Vier miljoen euro per jaar tot de zomer van 2027. Om Morata los te weken bij Atlético Madrid, waar hij eigenlijk nog tot medio 2026 vastligt, is AC Milan van plan om een bod van dertien miljoen euro te doen.

Paulo Fonseca, de nieuwe trainer van AC Milan, vertelde bij zijn presentatie dat hij en Zlatan Ibrahimovic spoedig hopen op de komst van een nieuwe spits: "We proberen een centrumspits met de juiste eigenschappen naar de club te brengen. Als we een ploeg willen we voornamelijk op de helft van de tegenstander spelen en zullen we een sterke en kwalitatieve spits moeten hebben: die positie is heel belangrijk voor het team. We weten wie hij is, de speler die we willen en we verwachten hem hier binnenkort: op dit moment is hij onze prioriteit, meer dan de verdediger.” Volgens Fonseca moet de spits spoedig gepresenteerd worden: “We werken eraan en ik denk dat we deze speler snel zullen hebben."

Morata, die in het verleden zijn doelpunten maakte voor onder meer Real Madrid, Chelsea en Juventus, lijkt zodoende de nieuwe spits van AC Milan te worden en dus niet Giménez. De aanvaller van Feyenoord stond hoog op het lijstje, maar zal zodoende geduld moeten hebben. Giménez is overigens ook op de radar verschenen van San Diego, meldt Voetbal International. Eerder werd duidelijk dat Hirving Lozano van PSV komende winter de overstap zal maken naar de club, die vanaf komend seizoen te bewonderen is in de MLS.

Feyenoord wil volgens Italiaanse media liefst vijftig miljoen euro hebben voor de aanvaller, die tot medio 2027 vastligt in Rotterdam. Dat is een stuk meer dan de vraagprijs die eerder gemeld werd door FOX Sports Mexico: het Mexicaanse medium schreef dat Feyenoord een bod van tussen de 30 en 35 miljoen euro zou accepteren. De Estimated Transfer Value (ETV) van Giménez wordt geschat op 28 miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo