AS Roma wil Feyenoord opnieuw pijn doen en beroven van sterkhouder | OneFootball

AS Roma wil Feyenoord opnieuw pijn doen en beroven van sterkhouder | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 giugno 2024

AS Roma wil Feyenoord opnieuw pijn doen en beroven van sterkhouder

Immagine dell'articolo:AS Roma wil Feyenoord opnieuw pijn doen en beroven van sterkhouder
Immagine dell'articolo:AS Roma wil Feyenoord opnieuw pijn doen en beroven van sterkhouder

© IMAGO

Het vertrek van Santiago Giménez lijkt voor Feyenoord niet meer te voorkomen. Vele clubs uit grote Europese competities zijn naar verluidt geïnteresseerd in de 23-jarige spits en volgens Italiaanse La Repubblica is zijn naam ook bij AS Roma op het verlanglijstje genoteerd. De Romeinen zien Giménez als potentiële vervanger voor Romelu Lukaku.


OneFootball Video


Net als tijdens de winterse transferperiode blijft de belangstelling voor Giménez alsmaar toenemen. De Mexicaans international staat bovenaan de lijst bij AC Milan en kan daarnaast ook Arne Slot volgen naar Liverpool. Tottenham Hotspur zou de interesse in Giménez ook weer nieuw leven hebben ingeblazen. Feyenoord zou rond de veertig miljoen euro verlangen voor de aanvalsleider, die momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 30,5 miljoen euro vertegenwoordigt.

Volgens de Italiaanse krant is Giménez ook op de radar verschenen bij Roma, dat hem de afgelopen twee seizoenen vier keer trof met Feyenoord. De goalgetter stond alle vier de onderlinge duels binnen de lijnen en was tijdens de laatste ontmoeting één keer trefzeker. Roma raakte overtuigd van de kwaliteiten van Giménez en heeft naar verluidt geïnformeerd bij Feyenoord voor de komst van de aanvaller. De vraagprijs lijkt echter te hoog voor de Italiaanse topclub.

Giménez was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De spits kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels.

Roma heeft naast Giménez ook verschillende andere namen op zijn verlanglijstje staan. Lukaku keert komende zomer terug bij Roma, terwijl de toekomst van Tammy Abraham in de Italiaanse hoofdstad nog onzeker is. Jonathan David van Lille en Serhou Guirassy van VfB Stuttgart worden genoemd als andere mogelijke versterkingen voor de voorhoede.

Visualizza l' imprint del creator