‘Amsterdams scenario’ dreigt bij Feyenoord na vertrek van meerdere sterspelers | OneFootball

‘Amsterdams scenario’ dreigt bij Feyenoord na vertrek van meerdere sterspelers | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 giugno 2024

‘Amsterdams scenario’ dreigt bij Feyenoord na vertrek van meerdere sterspelers

Immagine dell'articolo:‘Amsterdams scenario’ dreigt bij Feyenoord na vertrek van meerdere sterspelers
Immagine dell'articolo:‘Amsterdams scenario’ dreigt bij Feyenoord na vertrek van meerdere sterspelers

© IMAGO

Hoewel het transfergeweld nog moet losbarsten bij Feyenoord, lijken meerdere sterspelers al op weg naar de uitgang in Rotterdam. Santiago Giménez, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en ook Justin Bijlow. Zomaar wat spelers die deze zomer kunnen vertrekken bij Feyenoord. Mocht er een leegloop plaatsvinden, kan dat ten goede komen aan de kas van de club. Alleen kan dat ook betekenen dat Feyenoord weer helemaal vanaf nul moet gaan opbouwen.


OneFootball Video


Er staat deze zomer een hele hoop te gebeuren bij Feyenoord. De club sorteerde al enigszins voor op een hete transferzomer met de komst van onder meer Anis Hadj-Moussa en Gijs Smal, maar daar zal het niet bij blijven. Feyenoord zal onder meer moeten voorsorteren op het vertrek van meerdere sterspelers. Zo heeft Dennis te Kloese al een alternatief in het buitenland gevonden voor Wieffer, die op de nominatie staat om naar Brighton & Hove Albion te vertrekken.

Chris Woerts, aan tafel bij De Oranjekantine van VoetbalPrimeur, verwacht dan ook een behoorlijke leegloop in Rotterdam. “Giménez staat natuurlijk in de belangstelling”, begint Woerts zijn verhaal. “Die gaat weg, 100%. Geertruida gaat weg, 100%. Die wilde eigenlijk vorig jaar al vertrekken, dus die gaat zeker. Laten we zeggen dat Feyenoord voor beiden 25 miljoen krijgt, heb je 50 miljoen in je oorlogskas. Plus het geld dat je krijgt uit de Champions League komend seizoen. Dan heb je een oorlogskas van tachtig tot negentig miljoen. Dus dat moet genoeg zijn om een paar goede spelers te halen.

Volgens Woerts zijn Giménez en Geertruida echter niet de enige spelers die zullen vertrekken. Ook Dávid Hancko staat in de nadrukkelijke belangstelling. De verdediger zou in beeld zijn bij Atlético Madrid, dat inmiddels al een bod heeft uitgebracht op de Slowaakse mandekker. Toch denkt Woerts dat Hancko een andere keuze gaat maken: “Die gaat met Slot mee”, zegt de sportmarketeer. “Maar die gaat ook weg en dus komt de zilvervloot binnen.”

“Dan is het wel interessant wie je haalt”, vraagt Ronald de Boer zich af. “Want we hebben gezien: je kan wel veel geld hebben, maar dat betekent niet altijd dat je goede spelers haalt”, zegt De Boer met een glimlach en verwijzend naar Ajax.

Visualizza l' imprint del creator