Amerikaans international van 8 miljoen euro moet Mats Wieffer opvolgen bij Feyenoord | OneFootball

Amerikaans international van 8 miljoen euro moet Mats Wieffer opvolgen bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 luglio 2024

Amerikaans international van 8 miljoen euro moet Mats Wieffer opvolgen bij Feyenoord

Immagine dell'articolo:Amerikaans international van 8 miljoen euro moet Mats Wieffer opvolgen bij Feyenoord
Immagine dell'articolo:Amerikaans international van 8 miljoen euro moet Mats Wieffer opvolgen bij Feyenoord

© IMAGO

Feyenoord wil de selectie versterken met Tanner Tessmann, zo melden media uit de Verenigde Staten. De middenvelder is momenteel met de Amerikaanse selectie aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs en was afgelopen seizoen een van de sterkhouders bij Venezia in de Serie B. Venezia is niet van plan om mee te werken aan een uitverkoop en vraagt minstens zeven tot acht miljoen euro voor Tessmann.


OneFootball Video


De tweevoudig Amerikaans international brak door bij MLS-club Dallas FC en maakte in de zomer van 2021 de overstap naar Serie B-club Venezia. Afgelopen seizoen was de 22-jarige rechtspoot daar een van de smaakmakers: in 42 duels wist Tessmann 7 keer te scoren en 3 doelpunten voor te bereiden. De middenvelder blinkt volgens data van SciSports vooral uit in de passing, terwijl hij ook op het gebied van bal herstel en defensieve positionering goed presteert. In de lucht presteert Tessmann ondermaats.

De vooruitgeschoven middenvelder is niet alleen bij Feyenoord op de radar verschenen, want ook Everton zou bereid zijn om een bod uit te brengen op de middenvelder. Tessmann, die nog tot medio 2025 onder contract staat in Italië, is vanwege zijn contractstatus een interessante speler voor clubs die een middenvelder zoeken. Venezia kan zodoende niet al te hoog inzetten en zal op een gegeven moment toe moeten geven, om een transfervrij vertrek in 2025 te voorkomen.

Feyenoord werkt daarnaast hard aan de komst van Oussama El Azzouzi van Bologna. Volgens 1908.nl bereidt de Rotterdamse club zijn eerste formele bod voor op de 23-jarige middenvelder. Bij Feyenoord is El Azzouzi in beeld als opvolger van Mats Wieffer, die voor een recordbedrag deze zomer naar Brighton & Hove Albion vertrok. El Azzouzi kwam na de jeugdopleidingen van Vitesse, amateurclub DOVO en FC Groningen transfervrij bij FC Emmen terecht. Twee jaar geleden werd hij voor 100.000 euro verkocht aan Union Sint-Gillis, dat hem vervolgens een jaar later voor 2 miljoen euro aan Bologna verkocht.

Visualizza l' imprint del creator