Feyenoord snijdt geïnteresseerde clubs pas af en biedt contractverlenging aan | OneFootball

Feyenoord snijdt geïnteresseerde clubs pas af en biedt contractverlenging aan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 juin 2024

Feyenoord snijdt geïnteresseerde clubs pas af en biedt contractverlenging aan

Image de l'article :Feyenoord snijdt geïnteresseerde clubs pas af en biedt contractverlenging aan
Image de l'article :Feyenoord snijdt geïnteresseerde clubs pas af en biedt contractverlenging aan

© IMAGO

Feyenoord is 'op de achtergrond' bezig met een nieuwe contractverlenging voor Mimeirhel Benita, weet 1908.nl te melden. Het huidige contract van de twintigjarige rechtsback loopt nog tot de zomer van 2025. De wens van de club is om die verbintenis zo spoedig mogelijk te verlengen tot medio 2027.


Vidéos OneFootball


Benita werd afgelopen seizoen door Feyenoord verhuurd aan Excelsior, waar hij tegen het einde van het seizoen uitgroeide tot eerste keus rechts achterin. In totaal speelde de verdediger 27 duels voor de stadsgenoot van Feyenoord, waarin hij 3 doelpunten voorbereidde. Benita kon echter niet voorkomen dat Excelsior middels de play-offs degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie ten faveure van NAC Breda.

Ondanks de degradatie wist Benita zich in de kijker te spelen van verschillende clubs in binnen- en buitenland. Van die clubs is Heracles Almelo de eerste die concreet werd voor de verdediger. "Nu het contract verlengd wordt, is de kans aannemelijk dat hij uiteindelijk voor één seizoen zonder koopoptie wordt uitgeleend aan Heracles Almelo", zo klinkt het. "Benita gaat op zeer korte termijn zijn handtekening zetten onder een vernieuwd contract wat hem de komende twee seizoenen aan Feyenoord verbindt." Naast Heracles is ook RKC Waalwijk 'voorzichtig' in de markt gekomen voor Benita, maar Heracles heeft op dit moment de beste papieren.

1908.nl schrijft verder dat er 'veel beweging' wordt verwacht op de rechtsbackpositie, gezien de flinke bezetting daar. Lutsharel Geertruida, Bart Nieuwkoop, Marcus Holmgren Pedersen, Neraysho Kasanwirjo, Givairo Read en Benita staan momenteel allen onder contract bij Feyenoord. Geertruida en Nieuwkoop vochten afgelopen seizoen om een basisplaats, maar de verwachting is dat eerstgenoemde deze zomer zal vertrekken: het Liverpool van Arne Slot, Tottenham Hotspur, West Ham United en Newcastle United hebben zijn naam genoteerd.

À propos de Publisher