Sparta Rotterdam kan bijna 14 miljoen euro incasseren na extreme leegloop | OneFootball

Sparta Rotterdam kan bijna 14 miljoen euro incasseren na extreme leegloop | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 juin 2024

Sparta Rotterdam kan bijna 14 miljoen euro incasseren na extreme leegloop

Image de l'article :Sparta Rotterdam kan bijna 14 miljoen euro incasseren na extreme leegloop
Image de l'article :Sparta Rotterdam kan bijna 14 miljoen euro incasseren na extreme leegloop

© IMAGO

Na opnieuw een prima seizoen, waarin Sparta Rotterdam voor het tweede jaar op rij een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie wist te bemachtigen, dreigt er een leegloop op Het Kasteel. Nadat eerder Koki Saito al terugkeerde naar Lommel SK, valt er niet uit te sluiten dat er meerdere sterspelers hem zullen volgen richting de poorten van Het Kasteel. Deze leegloop kan Sparta Rotterdam daarentegen wel een extreem hoog bedrag opleveren.


Vidéos OneFootball


De grootste aderlating voor Sparta Rotterdam is misschien wel het mogelijke vertrek van Bart Vriends. Voetbal International meldt dat de centrale verdediger in gesprek is met een buitenlandse club en afgelopen maandag dan ook niet aanwezig was bij de eerste training onder Jeroen Rijsdijk. Vriends heeft er nooit een geheim van gemaakt om een stap naar het buitenland te maken en is nu dus in gesprek over een vertrek bij Sparta Rotterdam. De mandekker, die in het verleden voor Go Ahead Eagles speelde, zag zijn aflopende contract onlangs verlengd worden bij Sparta Rotterdam. Echter werd daarbij wel een ontbindende factor afgesproken. Als Vriends voor 1 juli een club in het buitenland zou vinden, zou zijn alsnog transfervrij mogen vertrekken.

Na Vriends en Saito zijn er nog een aantal spelers die hopen op een vertrek. Doelman Nick Olij maakte voor de zomerstop onderdeel uit van de voorlopige selectie van Ronald Koeman, maar viel uiteindelijk af. Desondanks voelde zijn oproep voor Oranje als een bevestiging dat hij bij een grotere club moet spelen om daadwerkelijk kans te maken op speelminuten. Gezien het feit dat het contract van Olij nog tot medio 2026 doorloopt, kan Sparta Rotterdam hoog inzetten en het maximale eruit halen.

Naast Olij hebben ook Arno Verschueren, Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen een vertrekwens. Het viertal speelde een grote rol in het succes van Sparta Rotterdam, dat voor het tweede jaar op rij de play-offs voor Europees voetbal wist te bereiken. De Belg heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor Sparta Rotterdam eigenlijk voor een dilemma staat: verkopen of het risico lopen dat Verschueren na komend seizoen gratis de deur uitloopt. Kitolano en Lauritsen liggen nog tot medio 2026 vast.

Mocht het viertal vertrekken, staat daar een behoorlijke vergoeding tegenover. Gezien het feit dat Verschueren de enige is met een aflopend contract, staat Sparta Rotterdam in principe niet met de rug tegen de muur. Toch kan het vertrek van één of meerdere sterkhouders wel voor een financiële meevaller zorgen. Data van FootballTransfers tonen aan dat, mocht het viertal vertrekken, Sparta Rotterdam rekening kan houden met een bedrag van bijna veertien miljoen euro. Met name Kitolano vertegenwoordigt een behoorlijke Estimated Transfer Value en is de meest waardevolle speler in de selectie van Sparta Rotterdam.

À propos de Publisher