Feyenoord moet vrezen: Paris Saint-Germain wil dubbelslag slaan in Rotterdam | OneFootball

Feyenoord moet vrezen: Paris Saint-Germain wil dubbelslag slaan in Rotterdam | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 juin 2024

Feyenoord moet vrezen: Paris Saint-Germain wil dubbelslag slaan in Rotterdam

Image de l'article :Feyenoord moet vrezen: Paris Saint-Germain wil dubbelslag slaan in Rotterdam
Image de l'article :Feyenoord moet vrezen: Paris Saint-Germain wil dubbelslag slaan in Rotterdam
Image de l'article :Feyenoord moet vrezen: Paris Saint-Germain wil dubbelslag slaan in Rotterdam

© IMAGO

Lutsharel Geertruida is op de radar van Paris Saint-Germain verschenen, schrijft Santi Aouna. De verdediger heeft een uitstekend seizoen bij Feyenoord achter de rug en geniet daarom al tijden interesse van Europese topclubs. Dávid Hancko staat al langere tijd op de verlanglijst van de club uit Parijs.


Vidéos OneFootball


PSG is niet tevreden over de staat van zijn verdediging en weet bovendien dat veel van de mandekkers in de huidige selectie zullen vertrekken. Alleen de toekomst van Marquinhos en de langdurig geblesseerde Lucas Hernández ligt zo goed als zeker in Parijs. Presnel Kimpembe is te blessuregevoelig gebleken en ook Nordi Mukiele mag vertrekken. Ook de toekomsten van Danilo Pereira en grootverdiener Milan Skriniar, die intern 'niet echt gewaardeerd' wordt, staan ter discussie. Achraf Hakimi wordt wel als topspeler gezien, maar kan mogelijk een concreet aanbod van een andere club krijgen deze zomer.

Daarom heeft sportief directeur Luis Campos besloten om op zoek te gaan naar een jonge verdediger die gewend is aan Europese wedstrijden, nog ruimte heeft om te groeien, veelzijdig is en in staat is om zowel rechtsachter als in het centrum van de defensie te spelen. Geertruida wordt daarbij als zeer serieuze optie overwogen.

Geertruida heeft 'alle kwaliteiten van een moderne back', zo klinkt het. Aouna omschrijft de 22-jarige Oranje-international als een verdediger met snelheid, kracht en een aanvallende speelstijl. Bij PSG zou hij de concurrentiestrijd aan kunnen gaan met Nuno Mendes. De 21-jarige Portugees werd in de zomer van 2022 voor 38 miljoen euro overgenomen van Sporting Portugal.

Geertruida is momenteel met Nederland op het EK en is volledig gefocust op het toernooi. Feyenoord weet dat het lastig zal zijn om Geertruida te behouden. Naast PSG is de rechtspoot de laatste maanden ook al in verband gebracht met RB Leipzig, Bayern München en het Liverpool van Arne Slot. Zijn contract loopt bovendien tot medio 2025, waardoor Feyenoord moet verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen.

PSG werd eerder ook concreet in verband gebracht met Dávid Hancko. De zaakwaarnemer van de 26-jarige Slowaak bevestigde in januari dat onder meer de Parijzenaren interesse hadden. Destijds werd de centrale verdediger, die tot medio 2028 vastligt in Rotterdam, echter te duur bevonden door de Franse landskampioen.

À propos de Publisher