Marko Vejinović vertrekt bij Heracles Almelo en keert per direct terug bij Feyenoord | OneFootball

Marko Vejinović vertrekt bij Heracles Almelo en keert per direct terug bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 juin 2024

Marko Vejinović vertrekt bij Heracles Almelo en keert per direct terug bij Feyenoord

Image de l'article :Marko Vejinović vertrekt bij Heracles Almelo en keert per direct terug bij Feyenoord
Image de l'article :Marko Vejinović vertrekt bij Heracles Almelo en keert per direct terug bij Feyenoord

© IMAGO

Marko Vejinović heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als profvoetballer. De 34-jarige middenvelder stond de voorbije jaren onder contract bij Heracles Almelo, waarmee hij in 2023 wist te promoveren naar de Eredivisie. Vejinović gaat komend seizoen aan de slag binnen de Feyenoord Academy.


Vidéos OneFootball


“Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer”, vertelt Vejinović op de clubwebsite van Heracles Almelo. “Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers.”

“Ik wil iedereen bedanken, waaronder Heracles Almelo en de fans, die mij altijd onvoorwaardelijk hebben gesteund tijdens deze reis. Dit is geen vaarwel maar een tot ziens!” Vejinović speelde in totaal 169 wedstrijden voor Heracles Almelo. Hierin wist hij achttien keer te scoren en gaf hij 31 assists.

Nico-Jan Hoogma over het besluit van de middenvelder: “Marko heeft ontzettend veel betekend voor Heracles Almelo. Hij kwam in 2009 als 19-jarig talent bij Heracles Almelo terecht en vijftien jaar later vertrekt hij bij deze club met een prachtige carrière achter de rug. In zijn eerste periode speelde hij al vier seizoenen voor onze club en in 2022 keerde hij als tweevoudig kampioen van Nederland en KNVB Bekerwinnaar terug bij Heracles Almelo met één doel: de club helpen om weer terug te keren naar de Eredivisie. Marko heeft hierin een belangrijke bijdrage geleverd. Hij heeft zich altijd voor 100% ingezet voor het zwart-wit van Heracles Almelo en daar zijn wij hem dankbaar voor. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als trainer.”

Vejinović beloonde een uitstekend jaar bij Vitesse met een toptransfer naar Feyenoord in 2015. De Rotterdammers betaalden 3,5 miljoen euro om de middenvelder los te weken in Arnhem en wonnen met Vejinović in de gelederen in 2016 direct de KNVB Beker. Eén jaar later won Vejinović met Feyenoord ook de landstitel, maar was zijn rol minimaal. In totaal speelde de middenvelder, die ooit door Danny Blind opgeroepen werd voor het Nederlands elftal, 31 wedstrijden voor Feyenoord.

À propos de Publisher