'Vier Europese topclubs willen Xavi Simons, PSV profiteert volop mee van transfer' | OneFootball

'Vier Europese topclubs willen Xavi Simons, PSV profiteert volop mee van transfer' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·16 de junio de 2024

'Vier Europese topclubs willen Xavi Simons, PSV profiteert volop mee van transfer'

Imagen del artículo:'Vier Europese topclubs willen Xavi Simons, PSV profiteert volop mee van transfer'

Xavi Simons is op de radar van vier Europese topclubs verschenen, schrijft de gezaghebbende Franse krant L'Équipe. Mocht zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain - waar Simons vastligt tot medio 2027 - besluiten de Oranje-international deze zomer te verkopen, dan profiteert PSV volop mee.

Simons verliet Eindhoven afgelopen zomer om terug te keren naar Parijs. De Franse topclub verhuurde de aanvallende middenvelder direct aan RB Leipzig, dat hem na een prima seizoen in de Bundesliga graag een extra seizoen zou willen huren. Een terugkeer naar PSG óf een verkoop behoort echter ook tot de opties, schrijft L'Équipe.


OneFootball Videos


Over belangstelling heeft Simons niet te klagen. De Franse krant schrijft dat Arsenal, Manchester United, Manchester City én Bayern München de Nederlander graag zouden overnemen van PSG. De geruchten uit Spanje dat ook FC Barcelona (waar Simons jarenlang in de jeugdopleiding speelde) in de markt zou zijn, worden echter ontkracht.

De kans lijkt echter klein dat PSG wil meewerken aan een definitieve transfer, zo schrijft de krant. "Een aantal van deze clubs zou een mooie transfersom willen bieden, maar stuiten op een detail. Als PSG de speler vóór januari 2025 verkoopt, zou het grootste deel van het bedrag naar PSV gaan, op basis van de overeenkomst die de clubs vorig jaar sloten", weet L'Équipe. Een nieuwe verhuurbeurt - vermoedelijk aan RB Leipzig, waar de speler het naar zijn zin heeft - lijkt op dit moment dan ook het meest waarschijnlijk. Simons zou na het EK de knoop over zijn nabije toekomst willen doorhakken.

Ver detalles de la publicación