AD-fotograaf krijgt schuld van VAR-controverse na goal Xavi Simons: ‘Door jou duurde de check zo lang’ | OneFootball

AD-fotograaf krijgt schuld van VAR-controverse na goal Xavi Simons: ‘Door jou duurde de check zo lang’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22 de junio de 2024

AD-fotograaf krijgt schuld van VAR-controverse na goal Xavi Simons: ‘Door jou duurde de check zo lang’

Imagen del artículo:AD-fotograaf krijgt schuld van VAR-controverse na goal Xavi Simons: ‘Door jou duurde de check zo lang’

Algemeen Dagblad-fotograaf Pim Ras was vrijdagavond verantwoordelijk voor de minutenlange vertraging na het afgekeurde doelpunt van Xavi Simons tijdens NederlandFrankrijk. Door Ras was een kastje dat het signaal vanuit het stadion naar het VAR-centrum verstuurd op de grond gevallen.

De fotograaf was precies gaan zitten langs het kastje achter het doel. In de zoektocht naar een mooi standpunt raakte Ras dat kastje per ongeluk aan, waardoor deze op de grond terechtkwam. “Dat viel toen van de boarding af’’, vertelt hij. “Vervolgens kwam die man van de UEFA het er weer opplakken. Het kastje is daarna nog twee keer gevallen”, gaat Ras verder.


OneFootball Videos


“Ik probeerde het er zelf op te plakken, maar dat ging niet zo makkelijk, want het was bevestigd met een soort klittenband. Op het moment dat Simons die goal maakte, lag het kastje op de grond”, zegt de fotograaf van het AD. “Kort daarna kwam die medewerker van de UEFA naar me toe om te zeggen dat ik verantwoordelijk was voor het feit dat het zo lang had geduurd om die situatie te beoordelen.”

Het doelpunt van Simons werd uiteindelijk afgekeurd, omdat Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel stond op het moment van schieten. De rechtsback van Nederland belemmerde doelman Mike Maignan daardoor, oordeelde de arbitrage.

Ver detalles de la publicación