Slovenya - Danimarka İddaa Tahmini (16.06.2024) | OneFootball

Slovenya - Danimarka İddaa Tahmini (16.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·15 de junio de 2024

Slovenya - Danimarka İddaa Tahmini (16.06.2024)

Imagen del artículo:Slovenya - Danimarka İddaa Tahmini (16.06.2024)

Slovenya ile Danimarka, bugün saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledi

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Bugüne kadar Danimarka ile karşılaştığı altı maçın beşini kaybeden Slovenya (1B), diğer karşılaşmayı 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadı (1-1).
  • Slovenya, 2000'nin ardından tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda boy göstermeye hazırlanıyor. Turnuvaya iki katılımı arasında daha uzun bir süre geçen tek ülke ise Macaristan (44 yıl).
  • Slovenya, EURO 2000'de oynadığı üç maçı da kazanamadı (2B 1M). Turnuvadaki ilk maçında Yugoslavya karşısında 3-0 öne geçtikten sonra sahadan beraberlikle ayrılan Slovenya (3-3), turnuva tarihinde üç gol farkla öne geçtiği bir karşılaşmayı kazanamayan tek takım konumunda.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yedi galibiyet alan ve 22 puan toplayan Slovenya, büyük turnuvaların eleme gruplarındaki en yüksek sayılarına ulaştı.
  • Avrupa Şampiyonası'na 10'uncu kez katılmaya hazırlanan Danimarka, tek şampiyonluğunu 1992'de savaş sebebiyle turnuvaya katılamayan Yugoslavya'nın yerine dahil olduğu sene kazandı.
  • Danimarka, Avrupa Şampiyonası'nı kazandığı 1992'den bu yana sadece iki katılımında gruptan çıkabildi (2004; çeyrek final & 2020; yarı final).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde 20+ maça çıkan 12 ülke arasında karşılaşmaları ortalama en fazla gole sahne olan ülke Danimarka (2.79; Danimarka 42-50 Rakipleri).
  • Avrupa Şampiyonası elemelerinde 22 puan toplayan Danimarka, 2012'den bu yana ilk kez grubunu lider tamamladı. Eleme aşamasında iç sahada oynadığı beş maçı da kazanan Danimarka, iki mağlubiyetini de deplasmanda yaşadı (2G 1B).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde beş gol atan ve iki asist yapan Benjamin Sesko, Slovenya formasıyla en yüksek sayılara ulaşan oyuncu konumunda. Ancak Sesko, bu yedi gol katkısını da iç saha maçlarında gerçekleştirdi.
  • Danimarka formasıyla 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde en fazla gol atan (7), toplam (23) ve isabetli (13) şut çeken ve gol beklentisi üreten (5.2 xG) oyuncu Rasmus Hojlund'du.
  • Kasper Hjulmand, Sepp Piontek'in (EURO 1984, 1986 Dünya Kupası & EURO 1988) ardından Danimarka ile üst üste üç büyük turnuvaya katılan ikinci teknik direktör oldu.

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Maç Sonucu 2

İki ülke elemelerde de karşı karşıya geldi ve Danimarka rakibine üstünlük kurdu. Katar'a büyük beklentilerle gitseler de turnuvayı 1 puan ile tamamlayarak hayal kırıklığı yaratmışlardı ancak Avrupa Şampiyonası geçmişlerinin daha başarılı olduğunu unutmamak gerekiyor. 'Kemik gibi' bir orta sahaya sahipler; üç stoperli kurguyla ceza sahasına bir adam fazla sokabiliyorlar ve bunun Slovenya'nın dengesini bozacağını düşünüyorum. Slovenya da Oblak ve Sesko gibi çok önemli yıldızlara sahip olsa da kadro kalitesinin yanı sıra uluslararası tecrübesi ağır basan Danimarka bir adım önde.


OneFootball Videos


Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

EURO 2024 Elemeleri'nde I Grubu'nda yer alan iki takım, turnuvada da aynı gruba düştü. Elemelerde iki takım da grupta 22 puan almış, Danimarka averajla lider olarak turnuva biletini alırken, Slovenya da ikinci olarak Almanya'ya gitmeye hak kazanmıştı. Elemelerde Slovenya'daki maç 1-1 sona ermiş, Danimarka'daki maçı ise Danimarka 2-1 kazanmıştı. Slovenya, EURO 2024 öncesinde oynadığı son iki hazırlık maçında evinde Ermenistan'ı 2-1 ile geçerken, Bulgaristan ile ise 1-1 berabere kaldı. Slovenya'da Sporar ve Sesko gibi kaliteli ayaklar skor üretebilir. Danimarka'da ise yılların tecrübesi Eriksen ve Manchester United formasıyla sezonun sonlarına doğru skorerliğini artıran Höjlund ön plana çıkıyor. İki takımın da skor üretebileceğini düşünüyorum.

Can Tongo - Misli: İlk Yarı Sonucu X

Slovenya çok iyi savunma yapan bir takım. Kalelerine çok emin bir eldivene teslim. Danimarka açısından bu turnuva beklenenin altında geçebilir. Bu maçta ilk yarı taraflar birbirlerini tartarlar.

Mert Artun - Misli: Karşılıklı Gol Var

Kadrosunun çoğunluğunu İngiltere Premier Lig futbolcularından oluşturan turnuvaların gediklisi ve kapalı kutusu Slovenya ile kadrosunu pek gençleştiremeyen Danimarka’nın zorlu mücadelesi... Slovenya’nın gözde forveti Sesko, turnuva öncesi Arsenal mi Chelsea mi darken yuvada kaldı ve Leipzig ile sözleşmesini uzattı. Bu takıma olumlu yansıyacaktır. Danimarka turnuva öncesi son hazırlık maçlarında komşuları Norveç ve İsveç’i yendi ancak 2 maçta da gol yedi. Slovenya da mart ayında EURO 2024’ün favorilerinden Portekiz’i yenmeyi başarmıştı hazırlık maçında. Ben keyifli bir mücadele ve karşılıklı goller bekliyorum bu maçtan.

Sezer Kenar - Misli: 2-3 Gol

Elemelerde de aynı grupta olan iki takım bu sefer EURO 2024 kozlarını paylaşıyor. Danimarka rakibini evinde 2-1 yenerken; Slovenya’nın sahasındaki maç 1-1 bitmişti. Slovenya hazırlık maçlarında Ermenistan’ı 2-1 ile geçti, Bulgaristan ile 1-1 berabere kaldı. Danimarka ise İsveç’i 3-1, Norveç’i ise 2-1’le geçti. İki ekibe baktığımızda Danimarka bir adım önde olsa da ben yine dengeli bir maç bekliyorum. İki takımın da aldıkları skorlar doğrultusunda 2-3 gol mantıklı geliyor.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: 2-3 Gol

Slovenya 2000'den sonra ilk kez Avrupa şampiyonasında mücadele edecek. Elemelerde bugünkü rakibi Danimarka'nın ardından ikinci sırada bitirdiler. Hazırlık maçlarında Malta sürprizi hariç iyi bir oyun sergilediler. Sesko için vitrine çıkma zamanı. Danimarka grubu iki yenilgiyle bitirdi ancak son hazırlık maçlarını rahat kazandı. Daramy, Nelsson ve Skov'un kadroda olmaması sorun olsa da halen kadro olarak kaliteli bir oyuncu grubuna sahipler. Slovenya'nın tarihine Danimarka'ya karşı galibiyeti yok. Danimarka'yı galibiyete daha yakın görüyorum ancak gol bahsi daha mantıklı geliyor.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación