Belçika - Romanya İddaa Tahmini (22.06.2024) | OneFootball

Belçika - Romanya İddaa Tahmini (22.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·22 de junio de 2024

Belçika - Romanya İddaa Tahmini (22.06.2024)

Imagen del artículo:Belçika - Romanya İddaa Tahmini (22.06.2024)

Belçika ile Romanya, 22 Haziran saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Belçika ile Romanya, büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde ilk kez karşılaşacak. İki ülke en son Kasım 2012'deki hazırlık maçında rakip oldu ve o karşılaşmayı Romanya 2-1 kazandı.
  • Bugüne kadar Belçika ile Romanya arasında oynanan 12 maçta alınan galibiyet sayılarında 5-5 eşitlik bulunuyor (2B). Belçika, rakibiyle oynadığı son beş maçtaki tek galibiyetini Kasım 2011'deki hazırlık karşılaşmasında aldı (1B 3M).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde hiçbir turnuvaya ikide sıfır yaparak başlamayan Belçika, bunu sadece 1930'da düzenlenen tarihteki ilk Dünya Kupası'nda yaşadı.
  • EURO 2024'teki ilk maçında Ukrayna'yı 3-0 mağlup eden Romanya, tek büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) üçüncü kez 2+ galibiyet almak istiyor: 1994 Dünya Kupası (3G) & 1998 Dünya Kupası (2G).
  • Büyük turnuvaların (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) grup aşamasında çıktığı son üç maçı kazanamayan Belçika (1B 2M), daha önceki 14 karşılaşmanın 13'ünden galip ayrılmıştı. Belçika, EURO 2000-2002 Dünya Kupası (2B 2M) arasındaki süreçten bu yana üst üste dört grup maçını galibiyetsiz geçmiyor.
  • Ukrayna'yı 3-0 mağlup ederek büyük turnuvalardaki (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) en farklı galibiyetini alan Romanya, Avrupa Şampiyonası tarihinde daha fazla gol sevinci yaşadığı tek turnuvayı EURO 2000'de oynadı (4).
  • Romanya, Ukrayna'yı 3-0 mağlup ettiği maçta Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 1980'den bu yana galip geldiği Avrupa Şampiyonası maçında topla en az oynayan takım oldu (%29). Buna karşılık kalesinde sadece iki şut gören Romanya, EURO 2008'deki Fransa karşılaşmasından (1) bu yana rakibini en düşük sayıda tuttuğu büyük turnuva (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) maçını oynadı.
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) çıktığı son üç maçta gol atamayan Belçika, ülke tarihinin en uzun kuraklığını yaşıyor (toplam 74 maç). Kırmızı Şeytanlar, bu süreçte çektiği 42 şutun 11'inde isabet buldu ve 5.7 xG (gol beklentisi) üretti ancak fileleri havalandıramadı.
  • Romelu Lukaku'nun büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) attığı 11 golün dokuzu grup aşamalarında geldi. Belçikalı santrfor, 2018 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk 11 çıktığı üst üste iki karşılaşmayı boş geçmedi.
  • Belçika karşısında iki asist yapan Dennis Man, Romanya tarihinde bir Avrupa Şampiyonası maçında 2+ gol pası veren ilk oyuncu oldu. Edward Iordanescu'nun göreve başladığı Ocak 2022'den bu yana Romanya formasıyla hem en fazla gol atan (4) hem de en fazla asist yapan (4) isim de yine Dennis Man.

İddaa Tahminleri

Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 1 & 1.5 Gol Üst

Belçika, E Grubu'nda ilk maçta Slovakya'ya 1-0 kaybederken şanssız anlar yaşadı. Romelu Lukaku'nun, biri ofsayttan diğeri de elle oynamadan olmak üzere iki golü iptal edildi. Ancak gerek Doku, gerekse De Bruyne, performans olarak beklentilerin altında kaldı. Romanya ise ilk maçta Ukrayna'yı 3-0 mağlup ederek adeta şov yaptı. Stanciu ve Razvan Marin'in golleri jeneriklikti. Son golü ise Süper Lig'de Gaziantep FK forması giyen Draguş kaydetti. Romanya moralli olsa da Belçika, reaksiyon gösterip kaliteli kadrosuyla kazanacaktır. Ayrıca mücadelede en az 2 gol çıkması muhtemel.


OneFootball Videos


Çağatay Çelik - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Romanya ilk maçta turnuvaya damga vuran bir galibiyet aldı. Ukrayna topun hakimiyetini alsa da oyunun hakimi Romanya'ydı ve 3-0 gibi net bir skorla kazandılar. Belçika ise ilk maçında benzer bir senaryoda Slovakya'ya yenildi; bu müsabakada kazanmaktan başka çareleri yok. Tehlikeli bir geçiş takımı olan Romanya'nın bunu değerlendirebileceğini düşünüyorum. Karşılıklı goller izleyebiliriz.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Belçika ilk maçlar sonunda turnuvanın en sürpriz sonuçlarından birine imza attı ve Slovakya'ya kaybederek gruba epeyce dezavantajlı başlamış oldu. Romanya ise Ukrayna karşısında dominant bir performansla sahadaydı. Bunun sonucu da farklı skorla almasını bildiler. İkinci maçlar öncesinde de ciddi avantaja sahipler. Buna karşılık Ukrayna'nın da kazanmasıyla birlikte Belçika adına bu maçın önemi bir kat daha arttı ve hata lüksü de neredeyse kalmadı. Kazanacaklarını düşünüyorum fakat açılan oranlar epey düşük ve gerçeği de tam anlamıyla yansıtmıyor. Daha tatminkar oranıyla gol var seçeneği değerlendirilebilir duruyor.

Ozan German - Nesine: İlk Yarı Sonucu 1

Belçika, ilk maçında Slovakya'ya 1-0 kaybetti ama kötü oynamadı. Bitiricilikte problem yaşadı. Romanya ise Ukrayna karşısında savunmada bekleyip 3 gol bularak kazandı. Büyük sürpriz yaptı. Belçika, mutlaka kazanması gereken bir maça çıkacak. Bu kez hücumda etkili olmalarını bekliyorum. İlk yarı galibiyetleri denenir.

Görkem Candan - Nesine: Maç Sonucu 1 & 1.5 Gol Üst

Belçika, Slovakya mücadelesinde pozisyonları harcadı ve şok bir yenilgiyle turnuvaya başladı. Bu mağlubiyetin ardından Romanya karşılaşması büyük önem kazandı. Romanya ise Ukrayna'yı sahadan silerek 3-0'lık net zafer aldı. Ses getiren bir başlangıç yaşadılar. Belçika'ya karşı ilk maça nazaran zorlanmalarını bekliyorum. Belçika'nın en az 2 gol atarak kazanması muhtemel duruyor.

Halil Demirkan - Misli: İlk Yarı 3.5 Korner Üst

Belçika, grubun ilk maçından Slovakya karşısında şanssız bir yenilgi almıştı. Birçok gol fırsatını değerlendiremeyen Belçika'nın, 2 golü de iptal edilmişti. Romanya ise grubun ilk maçında Ukrayna karşısında yakaladığı fırsatları iyi değerlendirdi ve 3-0'lık galibiyetle mücadeleden ayrıldı. Romanya, ilk karşılaşmada topu tamamen rakibe bırakmıştı ve rakibini savunmada karşılamıştı. Ukrayna'ya ilk maçta 8 kez korner fırsatı veren Romanya, bu maçta da Belçika'ya karşı savunma güvenliğini ön planda tutacaktır. Belçika da ilk maçta alınan mağlubiyeti telafi edebilmek adına golü erken bularak maçı daha kolay hale getirmenin hedefi içerisinde olacaktır. Belçika'dan baskılı bir başlangıç bekliyorum. Belçika'nın bu baskısının kornerlere yansıyacağı görüşündeyim.

Halil İbrahim Ağış - Misli: 2.5 Gol Üst

Gruptaki ilk karşılaşmada favori olarak çıktıkları Slovakya karşısında 1-0 kaybeden Belçika büyük bir şok yaşattı. Özellikle ileri uçta Lukaku önemli pozisyonları harcarken attıkları 2 gol iptal edildi. Domenico Tedesco'nun öğrencilerinin gruptan çıkma şansını devam ettirebilmesi için maça hızlı bir başlangıç yapmalarını bekliyorum. Romanya ise rakibinin savunmadaki ve Real Madrid'in genç kalecisi Lunin'in yaptığı hataları değerlendirmeyi başararak mücadeleyi 3-0 kazanmasını bildi. Genç ve koşan bir ekiple mücadele eden Romanya güçlü rakibine karşı dirençli bir futbolla maça başlayacaktır. Bu karşılaşmada hücum yönü yüksek iki ekip tempolu bir futbolla maça başlayarak 3 gol barajını aşar. Ayrıca özel gol bahislerinde Romelu Lukaku ülkesine kendisini affettirebilmek adına skor üretecektir.

Mesut Aydın Kale - Misli: Maç Sonucu 1 & 2.5 Gol Üst

EURO 2024'ye bitiricilikte yaşadığı soru nedeniyle Slovakya'ya 1-0 yenilerek başlayan Belçika, grupta Ukrayna'ya karşı sürpriz bir galibiyet alan Romanya ile oynayacak. Belçika ilk maçta çok fazla gol şansı bulsa da, skor üretemedi. Romanya savunma hattında harika işler yaptı ve bulduğu fırsatları gole çevirdi. Yenilgiyle başlayan Belçika iddiasını devam ettirmek için ilk dakikadan itibaren hücum düşünecektir. Belçika erken bir gol bulursa, maç farka gidebilir.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: 2.5 Gol Üst

Belçika ilk maçların hayal kırıklığı yaratan takımlarından biriydi. Bu maçta telafi arayacaktır. Romanya ise muazzam bir performansla galibiyete gitti. Yine gol bahsinin mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 1

Belçika açısından turnuva çok kötü başladı. Bu maçta artık net bir şekilde kazanmak zorundalar. Romanya’yı ilk maç sonucu dolayısıyla tebrik ediyorum. Bu maçta Belçika sürprize izin vermeyecektir.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación