Türkiye - Portekiz İddaa Tahmini (22.06.2024) | OneFootball

Türkiye - Portekiz İddaa Tahmini (22.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·22 de junio de 2024

Türkiye - Portekiz İddaa Tahmini (22.06.2024)

Imagen del artículo:Türkiye - Portekiz İddaa Tahmini (22.06.2024)

Türkiye ile Portekiz, 22 Haziran saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ile oynadığı üç maçı da kazanan Portekiz, bu karşılaşmalarda gol yemedi (1-0; 1996, 2-0; 2000 & 2-0; 2008).
  • Portekiz ile karşılaştığı dokuz maçın sadece ikisini kazanan Türkiye, bu galibiyetleri 1955 (3-1) ve 2012'deki (3-1) hazırlık karşılaşmalarında aldı.
  • EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden Türkiye, tarihinde ilk kez bir büyük turnuvaya (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) ikide iki yaparak başlamayı hedefliyor.
  • Avrupa Şampiyonası grup aşamalarında oynadığı son dokuz maçın birini kaybeden Portekiz (4G 4B), tek mağlubiyetini Almanya'dan aldı (2-4; 2021). Portekiz, turnuvanın bu aşamasında Almanya (2021 & 2012) dışında bir ülkeden aldığı son mağlubiyeti EURO 2008'de İsviçre karşısında yaşadı (0-2).
  • Türkiye, Portekiz'i mağlup etmesi durumunda bir Avrupa Şampiyonası'nda aldığı en yüksek galibiyet sayısını tekrarlayacak (2G; 2008). Ay-yıldızlılar, büyük turnuvalarda sadece 2002 Dünya Kupası'nda daha yüksek sayıya ulaştı (4G).
  • EURO 2024'ün ilk maçlarında en fazla orta yapan ülke olan Portekiz (30 vs Çekya), turnuvada daha yüksek bir sayıya en son EURO 2016'da ulaştı (36 vs Avusturya).
  • EURO 2024'ün ilk maçları itibarıyla en fazla şut çeken (22) ve gol beklentisi üreten (3.01 xG) ülke olan Türkiye, 11 farklı oyuncusuyla rakip kaleyi yokladı ve Almanya (11 vs İskoçya) ile birlikte en yüksek sayının sahibi oldu.
  • EURO 2024'ün ilk maçlarında baskı karşısında en fazla isabetli pas yapan isim olan Portekiz orta sahası Vitinha (59), sadece Toni Kroos'tan (30) daha az hat kıran pas verdi (21).
  • Türkiye'ye rakip olduğu üç maçta ağları havalandıramayan Cristiano Ronaldo, Portekiz formasıyla gol atamadan sadece Arnavutluk ile daha fazla karşılaştı (4 maç).
  • Gürcistan maçında 88 isabetli pas veren Hakan Çalhanoğlu, bir Avrupa Şampiyonası maçında en yüksek sayıya ulaşan Türkiye oyuncusu oldu.

İddaa Tahminleri

Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

A Millî Takımımız, Gürcistan karşısında zaman zaman zorlansa da harika bir galibiyet alarak EURO 2024'e çok iyi bir başlangıç yaptı. Maça hızlı başlayan millîlerimiz, daha sonra bölüm bölüm oyunun kontrolünü kaybetti. Ancak skor 1-1'ken Arda Güler'in ayağından gelen muazzam gol, durumu lehimize çevirdi. Son anlarda kalemizde baskı görsek de hem Samet'in ekstra performansı hem de biraz şansımızın yardımıyla golü yemedik ve Kerem Aktürkoğlu son sözü söyleyerek tribünleri adeta sevinçten çılgına çevirdi. Portekiz ise ilk maçta Çekya karşısında 62. dakikada 1-0 geri düşse de 2-1 kazanmasını bildi. İyi kapanan Çekya'ya karşı hücumda üretmekte zorlandılar. Millîlerimiz, savunmayı önde kuracak olan Portekiz'e karşı hızlı hücumlarda skor üretebilir. Portekiz'in de, zaman zaman aksayan savunmamıza karşı gol bulma ihtimali yüksek. Bu yüzden filelerin karşılıklı olarak havalanacağını tahmin ediyorum.


OneFootball Videos


Çağatay Çelik - Maçkolik: Deplasman 1.5 Gol Üst

A Milli Takımımız ilk maçta 3-1 kazansa da oyun olarak beklentilerimin altında kaldı. Kapalı savunmayı açmakta zorlansak da bu maçta farklı bir senaryo olacak ancak Gürcistan karşısında verilen pozisyonlar temel soruna işaret ediyor. Ay-yıldızlılarda temaslı ve kontaklı savunma yapan oyuncu sayısı son derece az ve Portekiz biraz ritim yakaladığında dengeyi şaşırtabiliyor. İlk maçta Çekya karşısında çok sayıda pozisyona girmişlerdi. A Milli Takımımız'ın savunması formsuzken Portekiz'den 2 gol izleyebileceğimizi düşünüyorum.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Türkiye temposuyla ve genç oyuncularıyla turnuvanın ilk maçında tüm Avrupa'nın gündemine oturmayı başardı. Son dakikadaki güzel golle kapanışın yapıldığı maçta eksiklerin de epeyce ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Portekiz ise Martinez yönetiminde ilk maçta epey problem yaşadı. Saha içerisinde oyuncuların pozisyonları ve rolleri noktasında da epeyce karmaşıklık söz konusuydu. Yine de son bölümde oyunu ve skoru döndürmeyi bildiler. Portekiz'in orta sahası epey kuvvetli bir orta saha ve bu maçta ağırlık koyabilecek yapıdalar. Türkiye ise ilk maçta yaptığı hataları bu maçta yaparsa ciddi problem yaşayabilir. Ben sonuçtan bağımsız keyifli ve tempolu bir maç bekliyorum. İki ekibi de gole yakın görüyorum.

Ozan German - Nesine: İlk Yarı 1.5 Gol Üst

İlk maçlarını kazanan iki takım karşı karşıya gelecek. Grup ikincisi, Fransa'nın grubunun lideriyle karşılaşacağı için bu gruptaki liderlik de büyük önem taşıyor. Milli Takımımız, Gürcistan karşısında 3-1 kazandı ama rakibe çok pozisyon verdi. O maçtaki gibi rakibe temas yapmadan oynarsak Portekiz maçında işimiz zor. Portekiz'le oynadığımız 4 resmi maçı da kaybetmiştik. İlk yarının gollü geçmesini bekliyorum.

Emre Can Demirci - Nesine: 2.5 Kart Puanı Üst

Millilerimiz, Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederken turnuvanın en keyifli maçlarından birine imza atmıştı. Şampiyonaya moralle ve üç puanla başlamak şüphesiz çok önemli ancak Gürcistan gibi ofansif potansiyeli kısıtlı bir takımın dahi kalemize çok rahat gelmiş olması endişe verici. Kalan maçlarda bu anlamda daha dikkatli olmamız şart. Portekiz, Çekya'yı yense de rakibin sert ve inatçı oyun yapısı sebebiyle çok zorlanmıştı. Karşılaşmanın gidişatını belirleyecek en önemli faktörlerden birisi bence Türkiye'nin benzer sertlik ve mücadele gücünü hangi oranda sahaya yansıtacağı. Karşılaşmanın hakemi Felix Zwayer bu turnuvada daha önce İtalya-Arnavutluk maçını yönetmiş ve sarı kartına dört kez başvurmuştu. Bu mücadelenin hem oyun içinde hem de olası gerginlikle kartlar açısından zengin geçebileceğini düşünüyorum. Önceliğim alternatif bahislerden kart puanı için '4.5 üstü' seçeneği.

Safa Can Konuksever - Misli: Karşılıklı Gol Var

Gürcistan galibiyetiyle EURO 2024'e güzel başlayan A Milli Takımımız'da yüksek enerji, kazanma isteği ve yıldızlarımızın bireysel performansları öne çıktı. Elbette takım savunmasındaki dağınıklığımız düşündürücü. Portekiz gibi önemli hücum silahlarına sahip bir ülke karşısında aynı hataları yapmamak zorundayız. Ronaldo ve arkadaşları kağıt üstünde favori gözükse de Çekya karşısında hiç kolay kazanmadılar. Bu maçta KG Var ihtimalini yüksek görüyorum. İlk karşılaşmadaki 11'imiz genel hatlarıyla bozulmayacaktır, belki 1-2 isim değişebilir.

Görkem Tezer - Misli: Karşılıklı Gol Var

Grupta oynadığımız ilk maç sonunda Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmeyi başardık ancak hücuma çok adamla çıktığımızda, savunma zaaflarımız bir kez daha ortaya çıktı diyebilirim. Rakibimiz Portekiz'de ilk maç sonunda tartışmalı bir kararla 3 puana ulaşmayı başardı. İki takım da kaliteli isimlerden kurulu bir kadroya sahip. Özellikle ilk maçta rakip savunmanın dengesini bozan Arda Güler başta olmak üzere bir çok yıldız oyuncumuza büyük iş düşüyor. Kazanan takımın büyük avantaj yakalayacağı bu mücadelede, iki ekibin de gol bulacağını düşünüyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Karşılıklı Gol Var

A Milli Takım ilk maçında skor olarak istediğini elde etse de savunma anlamında bazı sorunlar göze çarptı. Portekiz ise Çekya karşısında zorlandı ve henüz hücumda istediği dengeyi bulamadı. İki takım da gol atar diye düşünüyorum.

Can Tongo - Misli: Çifte Şans 1-X

Milli Takımımız galibiyetle başladı! Çok değerli bir sonuç aldık. Bu maçın morali turnuvanın kalanına da yansıyacaktır. Portekiz’i beğenmedim. Kaybetmeyiz!

Cengiz İzmitli - Misli: 3.5 Kart Puanı Üst

EURO 2024'e Gürcistan'ı 3-1 yenerek başladık. Moralliyiz, inançlıyız. İrfan Can Kahveci dışında göze çarpan bir eksiğimiz yok ancak TD Vincenzo Montella son basın toplantısında 'Arda Güler'in ufak bir yorgunluğu var' diyerek genç yıldızımızın ilk 11'de olmayabileceğinin sinyalini verdi. Stoperde Samet & Abdülkerim\ devam ederiz. Sağ bekte Mert Müldür yerine Zeki Çelik, sol önde Kenan Yıldız yerine Kerem Aktürkoğlu'nu görebiliriz. Arda ilk 11'de olmazsa Yunus Akgün'ü sahada görürüz... Portekiz ise Çekya'yı 90+2'de bulduğu golle 2-1 mağlup etti. Sakatları yok ama ilk 11'de ufak bir değişiklik yapabilirler. Diogo Dalot yerine sağ bekte Joao Cancelo'yu, Cancelo'nun boşalttığı sol tarafta Nuno Mendes'i, dörtlü savunma önünde 'çapa' rolünde Joao Palhinha'yı izleyebiliriz... Topun kontrolü büyük çoğunlukla Portekiz'de olacaktır ve Barış Alper Yılmaz'ı sık sık savunma arkasına koşu yaparken görebiliriz. Umuyorum en az 1 puan alacak bir oyun ortaya koyabiliriz. İşin iddaa kısmında ise kartlara yöneliyorum. Karşılaşmanın Alman hakemi Felix Zwayer'in maç başına kart ortalaması 5'e yakın. Sezon içerisinde 7-8 kart gösterdiği birçok maç var. Biz sinerek oynamamalıyız, agresif oluruz. Portekiz'de Bruno Fernandes, Joao Cancelo ve (oynarsa) Palhinha karta yatkın isimler. Zwayer en az 4 kart çıkaracaktır.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación