Sırbistan - İngiltere İddaa Tahmini (16.06.2024) | OneFootball

Sırbistan - İngiltere İddaa Tahmini (16.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·15 de junio de 2024

Sırbistan - İngiltere İddaa Tahmini (16.06.2024)

Imagen del artículo:Sırbistan - İngiltere İddaa Tahmini (16.06.2024)

Sırbistan ile İngiltere, bugün saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledi

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Sırbistan, 2006'da bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana İngiltere ile ilk kez karşılaşacak. İngiltere, Sırbistan-Karadağ ile sadece 2003'te hazırlık maçında karşılaştı ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.
  • Sırbistan/Yugoslavya ile karşılaştığı son altı maçı kaybetmeyen ve son dört mücadeleden galibiyetle ayrılan İngiltere, son mağlubiyetini EURO 1968 yarı finalinde yaşadı.
  • Bağımsız bir ülke olarak ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hazırlanan Sırbistan, Yugoslavya adı altında beş kez turnuvada boy gösterdi ve en iyi derecelerini 1960 ile 1968'de final oynayarak aldı.
  • Son olarak Yugoslavya adı altında 2000'de Avrupa Şampiyonası'na katılan Sırbistan, çeyrek finalde Hollanda'ya 6-1 kaybetti ve turnuva tarihinde bir maçta en fazla gol yiyen takım oldu.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek ülkeler arasında eleme gruplarındaki gollerinin en büyük kısmını kafa vuruşlarıyla kaydeden takım Sırbistan'dı (%33; 5/15).
  • 11'inci kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hazırlanan İngiltere, turnuvada şampiyonluk yaşayamayan ülkeler arasında en fazla maça çıkan takım konumunda (38 maç).
  • Seri penaltılar hariç Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son 18 maçın sadece birini kaybeden İngiltere (10G 7B), tek mağlubiyetini EURO 2016'nın son 16 turunda İzlanda'dan aldı (1-2).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 20 puan toplayan ve grubunu lider bitiren İngiltere (6G 2B), büyük turnuvalar öncesinde yer aldığı son sekiz eleme grubunu da zirvede tamamladı.
  • Son üç büyük turnuvada İngiltere santrforu Harry Kane'den daha fazla gol atan Avrupalı bir oyuncu bulunmuyor (12; Kylian Mbappe ile eşit).
  • İngiltere'nin başında dördüncü kez bir büyük turnuvada boy göstermeye hazırlanan Gareth Southgate (2018 Dünya Kupası, 2020 Avrupa Şampiyonası & 2022 Dünya Kupası), EURO 1996'da İngiltere formasıyla 510 dakikanın tamamında sahada kalan üç oyuncudan biriydi (David Seaman & Tony Adams).
  • Sırbistan Teknik Direktörü Dragan Stojkovic, Avrupa Şampiyonası tarihinde en fazla forma giyen Sırp oyuncu konumunda (7 maç; 1984-2000).

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Deplasman 1.5 Gol Üst

İngiltere, penaltı atışları hariç Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son 18 maçın sadece birini kaybetti. Gareth Southgate, tartışılan kadro kararlarına imza atsa da sahada karşılığını almayı şimdiye kadar başarmış durumda. Turnuvanın en genç takımlarından biriler ancak savunmada tecrübeli isimlere sahipler; dahası ön bölgede Harry Kane gibi hem atan hem de etrafına servis yapan bir kaliteleri var. Sırbistan'ın ön bölgesi ve orta saha merkezi kaliteli ayaklardan oluşsa da savunması; İngiltere'nin ön bölgedeki top trafiğinin hızına yetişemeyecektir. İngiltere'den iki gol görebiliriz.


OneFootball Videos


Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 2 & 4.5 Gol Alt

Elemelerde G Grubu'nu Macaristan'ın ardından 14 puanla ikinci sırada tamamlayarak turnuva bileti alan Sırbistan, EURO 2024 öncesinde deplasmanda iki hazırlık maçı oynadı. Avusturya'ya 2-1 kaybeden Sırbistan, İsveç'i ise 3-0 ile geçti. Milinkovic-Savic, Mitrovic, Vlahovic ve Fenerbahçe'nin yıldızı Tadic gibi önemli ayaklara sahipler. Turnuvanın favorilerinden biri olan İngiltere ise hazırlık maçlarında evinde Bosna-Hersek'i 3-0 mağlup ederken, İzlanda'yı 1-0 kaybetti. Turnuvada özellikle Harry Kane'den beklentiler büyük. Yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olan İngiltere'nin, Sırbistan'ı yenerek EURO 2024'e iyi bir başlangıç yapacağını tahmin ediyorum. Aynı zamanda maçta gol sayısının dördü aşmayacağını düşünüyorum.

Erke Tümer - Nesine: 2-3 Gol

Avrupa Şampiyonası grupları içerisinde en çekişmeli maçların oynanmasını beklediğim C Grubu'nun orta sahası en kuvvetli iki takımı karşı karşıya geliyor. Sırbistan turnuva öncesinde oynadığı son hazırlık maçında çok oturaklı ve hücumda basit oynayarak sahadan 3-0’lık galibiyet aldı. Fakat savunmanın kırılganlığı ve kaleci Rajkovic’in yüksek performans gösteremediği maçlarda sıkıntı yaşayacaklarının da sinyallerini verdi. İngiltere’de ise kapalı savunmaları açma problemi İzlanda maçında dikkat çekti. Kanatlarda oynayan oyuncuları pozisyona sokmakta zorlanan ve pas trafiğindeki sürati arttıramayan İngiltere’nin final pası organize edememe sorunu dikkat çekiyor. Gruptaki iki takımın da ilk karşılaşmasına çıkması nedeniyle maç kaybetmemek üzerine kurulu bir oyun formatında olacağını düşünüyorum. TGS 2-3 tercihini sizlere öneriyorum.

Ozan German - Nesine: Hnd. MS (1:0) X

Turnuvanın en büyük favorisi olan İngiltere, önemli futbolculara sahip olan Sırbistan ile karşılaşacak. İngiltere'nin en büyük probleminin teknik direktörü olduğunu düşünüyorum. Ancak kadro kalitesiyle zor da olsa galip gelmelerini bekliyorum. Tek farklı İngiltere galibiyeti denenir.

Emre Can Demirci - Nesine: Maç Sonucu 2 & 1.5 Gol Üst

EURO 2020'de final oynayan İngiltere bence bu turnuvanın da en önemli favorisi. Shaw'un iyileşmesiyle eksikleri de kalmadı ancak Shaw bu maçta riske edilmeyebilir. Sırbistan elemelerde görece kolay bir grupta yer almasına karşın en dişli rakibi Macaristan'a her iki mücadelede de kaybetmişti. Bireysel anlamda özellikle orta saha ve ileri uçta çok kaliteli ayaklara sahipler ama yıllardır büyük turnuvalarda savunma ve takım oyunu konusunda güven vermiyorlar. Bu turnuva öncesinde benim gözlemime göre hem halk nezdinde hem de basında yine benzer eleştiriler oldukça yoğun. İşlerinin en azından bu maç özelinde hayli zor olduğunu düşünüyorum. İngiltere en az iki gollü bir galibiyet elde edebilir.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 2

Sırbistan açısından çok zor bir maç olacaktır. İngiltere grubun açık ara favorisi. Bu maçta da son derece güçlü bir oyunla kazanırlar.

Mert Artun - Misli: Karşılıklı Gol Var

Bir turnuvaya daha favori olarak geliyor İngilizler ancak son hazırlık maçında Wembley’de alınan 1-0’lık İzlanda yenilgisi ve verilen pozisyonlar biraz moral bozdu ve alarm konumuna geçirdi takımı diye düşünüyorum. Takım tam kadro hazırlanıyor. Stones da idmana çıktı, Luke Shaw sakatlığını atlattı ancak maç eksiği var. Sol bekte Trippier oynayacak yüksek ihtimalle. Sırplar da inişli çıkışlı bir grafik sergiledi son hazırlık maçlarında, İsveç’i 3-0 ile geçtiler ancak Avusturya’ya 2-1 kaybettiler. Elemelerdeki ve sonrasındaki tüm maçlarda gol atmayı başardı Sırbistan. Bu sezonu Suudi Arabistan liginde geçiren Fulham’ın eski golcüsü Mitrovic oldukça formda. Dusan Tadic de takımın lideri. Ben formsuz İngiltere’nin zorlanacağını düşünüyorum, gollü bir beraberlik çıkabilir bu maçtan. Tercihimi iki ekibin de gol bulmasından yana kullanıyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 2

Grubunu Macaristan'ın ardından ikinci sırada bitiren Sırbistan hazırlık maçlarında son İsveç karşılaşmasına kadar pek parlak bir görüntü çizmedi. Çok tecrübeli bir kadroları var. İngiltere ise turnuvanın favorilerinden. Kadro olarak daha ağır basıyorlar. İzlanda mağlubiyeti kafaları karıştırabilir ancak bu maçta galibiyete daha yakın taraf İngiltere.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación