Polonya - Hollanda İddaa Tahmini (16.06.2024) | OneFootball

Polonya - Hollanda İddaa Tahmini (16.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·15 de junio de 2024

Polonya - Hollanda İddaa Tahmini (16.06.2024)

Imagen del artículo:Polonya - Hollanda İddaa Tahmini (16.06.2024)

Polonya ile Hollanda, bugün saat 16.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Polonya, EURO 1980 elemelerindeki 2-0'lık galibiyetinden bu yana Hollanda ile oynadığı 12 resmi maçın hiçbirini kazanamadı (5B 7M).
  • Polonya ile Hollanda, tarihlerinde bir büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) ilk kez karşılaşacak. Avrupa Şampiyonası tarihinde Hollanda'dan (17) daha fazla takımı mağlup eden tek ülke Almanya (19).
  • Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 14 maçın sadece ikisini kazanabilen Polonya (seri penaltılar hariç), bu galibiyetlerin ikisini de 2016'da grup aşamasında aldı (7B 5M).
  • Avrupa Şampiyonası'nda 11'inci kez boy göstermeye hazırlanan Hollanda, Almanya'nın ev sahipliği yaptığı son turnuvayı finalde Sovyetler Birliği'ni 2-0 mağlup ederek kazandı (1988).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde en az iki turnuvada boy gösteren takımlar arasında beraberlik yüzdesi en yüksek ülke, çıktığı 14 maçın yedisinden eşitlikle ayrılan Polonya (%50).
  • 1988'den bu yana düzenlenen Avrupa Şampiyonalarında Hollanda'dan (4) daha fazla yarı finale kalan tek ülke Almanya (6). Portakallar, 2004'teki turnuvadan bu yana son dört takım arasına giremiyor.
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde maç başına en fazla gol atan ülke, çıktığı 39 karşılaşmada 65 gol sevinci yaşayan Hollanda (1.67).
  • Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı son 12 maçın hiçbiri berabere bitmeyen Hollanda (6G 6M), bu sonucu en son 2004 çeyrek finalinde İsveç karşısında aldı (0-0) ve seri penaltılarla tur atladı (5-4).
  • Polonya tarihinde Avrupa Şampiyonası'nda en fazla gol atan oyuncu olan Robert Lewandowski (5), ülkesinin bu turnuvadaki son beş golünün dördüne imza attı.
  • EURO 2024 elemelerinde Hollanda sağ beki Denzel Dumfries'ten (5) daha fazla asist yapan tek oyuncu Bruno Fernandes'ti (7).

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Deplasman 1.5 Gol Üst

Polonya, A Milli Takımımız ile oynadığı hazırlık maçında epeyi iyi bir görüntü verse de bu müsabaka onlara pahalıya patladı. Robert Lewandowski'nin Hollanda karşısında forma giyemeyeceği belirtiliyor. Dawidowicz ve Swiderski'nin durumu da belirsiz. Hollanda ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdi, hem Kanada hem de İzlanda'yı 4-0'lık skorla mağlup ettiler. Avrupa Şampiyonası tarihinin en golcü takımlarından biriler ve Polonya'nın Arda Güler ile Barış Alper değişiklikleri sonrası oyunu Milli Takımımıza teslim ettiğini düşünürsek Hollanda atak devamlılığı ile bir adım daha önde. Oran düşüklüğü sebebiyle Hollanda 1,5 üst daha cazip duruyor.


OneFootball Videos


Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 2 & 1.5 Gol Üst

EURO 2024 Elemeleri'nde E Grubu'nu 11 puanla üçüncü sırada tamamlayan Polonya, play-off'ta yarı finalde Estonya'yı, finalde ise Galler'i devirerek Almanya biletini almayı başardı. Michal Probierz'in öğrencileri turnuva öncesindeki ilk hazırlık maçında evinde Ukrayna'yı 3-1 mağlup etti. Bu mücadelede takımın yıldızlarından biri olan Milik sakatlandı ve turnuva kadrosundan çıkarıldı. Daha sonra yine iç sahada bu kez A Millî Takımımız ile oynayan Polonya, bu maçı da 2-1 kazandı. Ancak kırmızı-beyazlı takımda bu kez de Lewandowski sakatlandı. Barcelona'nın yıldızının bu maça yetişmesi beklenmiyor. Elemelerde B Grubu'nu Fransa'nın arkasında ikinci sırada tamamlayan Hollanda ise iki hazırlık maçında iç sahada Kanada ve İzlanda'yı 4-0'lık skorlarla geçti. Weghorst bu iki maçta iki gol atarak dikkat çekti. Hollanda'nın, EURO 2024'e galibiyetle başlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda maçta en az iki gol bekliyorum.

Ozan German - Nesine: İlk Yarı Sonucu 2

Polonya, Milli Takımımız'ı 2-1 yendi ama çok iyi oynadıklarını düşünmüyorum. O maçta sakatlanan Lewandowski'nin oynaması beklenmiyor. Durumu maç saatinde belli olacak. Hollanda yeniden çıkışa geçti. Bence turnuvaya iyi başlarlar. Devreyi önde bitirmelerini bekliyorum.

Emre Can Demirci - Nesine: 2-3 Gol

İki ekip de turnuvaya sakatlık problemleriyle geliyor. Polonya bana göre Michal Probierz yönetiminde 'At Lewandowski'ye!' anlayışından uzaklaşıp takım halinde daha iyi oynamaya başladı ancak şüphesiz onun muhtemel görünen yokluğunda hücumda zorlanacaklardır. Kaldı ki Lewa oynadığında bile takım arkadaşlarından fazla izole kalabiliyor. Onun haricinde her ne kadar oynayabilecek durumda olsalar da ileri uçtaki hemen her oyuncunun sakatlık sorunu mevcut. Hollanda ise De Roon ve Koopmeiners'ten sonra De Jong'u da kaybetti. Buna karşılık PSV'nin ikilisi Schouten-Veerman'la en azından başka bir problem yaşamadıkları takdirde orta sahayı toparlayabileceklerini düşünüyorum. Bence oyun temposu bakımından gollere açık bir mücadele ama iki takımın da net santrfor konusunda istenen düzeyde olmaması sebebiyle çok yüksek skor olmayabilir. Önceliğim 2-3 gol aralığı.

Sarper Can Ayaz - Nesine: İlk Yarı Deplasman 0.5 Gol Üst

Polonya, EURO 2024 biletini zor da olsa play-off yoluyla almayı başarmıştı. Hazırlık maçlarında kazanmalarına rağmen iyi görüntü vermediklerini düşünüyorum. Skor üretmekte problem yaşamıyorlar fakat, kalelerinde de pozisyon verebiliyorlar. Hollanda ise gol yollarında etkili. Rakibi oynatmamaya yönelik değil, kendileri oynamaya çalışan bir takım izlenimi verdiklerini düşünüyorum. Maça iyi başlangıç yapıp, gol bulmaları muhtemel.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 2

Polonya bize karşı hazırlık maçında kazanmayı başarmıştı. Açıkçası çok ışık vermediler bana. Hollanda çok konuşulmuyor ancak harika bir takım. Özellikle savunma hattı çok kaliteli. Portakallar kazanır.

Efe Şahin - Misli: Maç Sonucu 2

Hollanda birçok eksiğine rağmen çok değerli ve yetenekli bir kadro ile Almaya’ya geldi. Turnuvada sürpriz yapabilecek dinamik bir kadroya sahipler ve uyumları çok büyük bir merak konusu. Polonya bizim maçımızda izlediğimiz kadarı ile çok ışık veren bir takım değil fakat dikkat edilmesi gereken oyuncuları var. Hollanda’nın galibiyet ile başlayacağını düşündüğüm bir maç.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 2

Polonya eleme grubunu üçüncü sırada tamamladı ve barajlarda zor bir şekilde Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Kadro biraz yaşlanmış görünse de halen tehlikeli olabilecek bir durumdalar. Hazırlık maçlarında bunu gösterdiler. Hollanda, Fransa'nın ardından grubunu ikinci bitirdi. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü çizdiler. Lewandowski'nin ilk maçı kaçırması Hollanda'yı favori konumuna getiriyor. Polonya 1979'dan beri Hollanda'yı resmi maçta yenemedi. Hollanda galibiyetle başlamaya yakın diye düşünüyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación