Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek 'onbespreekbaar' voor Alex Kroes | OneFootball

Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek 'onbespreekbaar' voor Alex Kroes | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de mayo de 2024

Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek 'onbespreekbaar' voor Alex Kroes

Imagen del artículo:Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek 'onbespreekbaar' voor Alex Kroes
Imagen del artículo:Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek 'onbespreekbaar' voor Alex Kroes
Imagen del artículo:Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek 'onbespreekbaar' voor Alex Kroes

© IMAGO

Napoli heeft zijn zinnen gezet op de komst van Kenneth Taylor, meldt De Telegraaf. De Italiaanse topclub heeft zich onlangs bij het management van de 21-jarige middenvelder gemeld. Technisch directeur Alex Kroes heeft Guido Albers, de zaakwaarnemer van Taylor, echter laten weten dat een vertrek uit Amsterdam 'onbespreekbaar' is.


OneFootball Videos


De Oranje-international behoort 'in principe' tot het geraamte van het elftal voor komend seizoen. Kanttekening daarbij is dat er nog veel onduidelijk is in aanloop naar de volgende voetbaljaargang. Naast de aankomende transferperiode, waar naar verwachting opnieuw flink aan de selectie gesleuteld zal worden, is het ook nog niet duidelijk wie de trainer wordt. Ajax is inmiddels in vergevorderde onderhandelingen met Francesco Farioli.

De gesprekken met Farioli verlopen goed, wist Voetbal International zondag te melden.. "Hij past qua filosofie en werkwijze goed in de schets van Ajax. Met OGC Nice heeft Farioli zijn doelstelling, een plek in de top zes en daarmee een Europees ticket, behaald", zo stelde het weekblad, dat weet dat Ajax met de Italiaan nog praat over belangrijke voorwaarden. Daardoor kan er ook nog niet gezegd worden dat de gesprekken zich in de eindfase bevinden, maar de goede kant gaan de onderhandelingen wél op.

Mocht de Italiaanse oefenmeester een akkoord bereiken met Ajax, dan zal hij snel om de tafel moeten met Taylor over de rol die de spelverdeler kan verwachten. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde de middenvelder al liefst 112 duels in het eerste van Ajax. Daarin maakte Taylor negentien doelpunten en gaf hij vijftien assists. Eerder was ook Atlético Madrid serieus voor hem in de markt, schrijft Mike Verweij.

Zaakwaarnemer Albers vertelde zondag al dat een Italiaanse club zich had gemeld bij Ajax voor Taylor. De belangenbehartiger bevestigede tevens dat de clubleiding niets in een vertrek ziet. "Kroes heeft bij mij aangegeven dat Taylor volgend jaar een van de sterkhouders is van Ajax en dat hij dus gewoon moet blijven. Ik blijf alleen steeds de vraag stellen wat Ajax hem na deze twee verloren seizoenen gaat bieden. Als je nu nog geen trainer hebt, wat is dan je verkoopverhaal richting Taylor?”, vroeg hij zich bij ESPN af. Het contract van de geboren Alkmaarder loopt tot medio 2027.

Ver detalles de la publicación