Driessen en Verweij over interesse in Sosa: 'Denk dat Ajax aan het bidden is' | OneFootball

Driessen en Verweij over interesse in Sosa: 'Denk dat Ajax aan het bidden is' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de junio de 2024

Driessen en Verweij over interesse in Sosa: 'Denk dat Ajax aan het bidden is'

Imagen del artículo:Driessen en Verweij over interesse in Sosa: 'Denk dat Ajax aan het bidden is'
Imagen del artículo:Driessen en Verweij over interesse in Sosa: 'Denk dat Ajax aan het bidden is'

© IMAGO

Borna Sosa mag vertrekken bij Ajax en zou volgens Corriere dello Sport op het verlanglijstje van Napoli staan. Volgens Mike Verweij is er vooralsnog geen sprake van concrete interesse vanuit de Italiaanse topclub. Al denkt de journalist van De Telegraaf wel dat Ajax staat te springen om een goed bod van Napoli op Sosa, aangezien de Amsterdammers eerst inkomsten moeten genereren om de selectie te kunnen versterken.


OneFootball Videos


Ajax nam Sosa vlak voor het sluiten van de afgelopen zomerse transferperiode voor acht miljoen euro over van VfB Stuttgart. De 27-jarige linksback tekende een contract tot medio 2028 onder toenmalig directeur Sven Mislintat, maar kon tot dusver geen potten breken. De Amsterdammers hebben Sosa nu in de etalage gezet en er is al sprake van interesse. Hij vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 6,3 miljoen euro.

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf komen de geruchten over de interesse van Napoli ook ter sprake, waarna Valentijn Driessen zijn onbegrip uitspreekt. "Het zou toch ongelofelijk zijn als Sosa voor Napoli zou kiezen? Dat is de nummer acht of negen van Italië", stelt de chef voetbal van de ochtendkrant. "Je kan voetballen bij Ajax, dan kies je toch niet voor Napoli."

"Ik denk dat ze daar bij Ajax anders over denken...", reageert presentator Pim Sedee, doelend op de transferplannen van de Amsterdamse club met Sosa. Eerder meldde Verweij namelijk dat de clubleiding van Ajax zich had gebogen over alle twaalf aankopen van Mislintat en was de conclusie getrokken dat alleen Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk mochten blijven in de Johan Cruijff ArenA.

Er is nog geen enkel contact geweest tussen Napoli en Ajax. Ook de zaakwaarnemer van Sosa heeft nog niets bij Ajax aangegeven, dus dat is absoluut niet concreet

- Mike Verweij

Verweij weet echter ook meer over de vermeende interesse van Napoli in Sosa. "Er is nog geen enkel contact geweest tussen Napoli en Ajax. Ook de zaakwaarnemer van Sosa heeft nog niets bij Ajax aangegeven, dus dat is absoluut niet concreet", aldus de clubwatcher. "Ajax moet eerst verkopen, dus ik denk dat ze aan het bidden zijn dat Napoli wel komt en dan mogen ze ongeveer veertig tot vijftig procent van het geld dat binnenkomt uitgeven."

Ver detalles de la publicación