Ajax-flop moet eerste aanwinst van Antonio Conte worden bij Napoli | OneFootball

Ajax-flop moet eerste aanwinst van Antonio Conte worden bij Napoli | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de junio de 2024

Ajax-flop moet eerste aanwinst van Antonio Conte worden bij Napoli

Imagen del artículo:Ajax-flop moet eerste aanwinst van Antonio Conte worden bij Napoli
Imagen del artículo:Ajax-flop moet eerste aanwinst van Antonio Conte worden bij Napoli

© IMAGO

Ajax ziet Borna Sosa mogelijk na een jaar vertrekken naar Napoli. Volgens Corriere dello Sport is de 26-jarige linksback door de Italiaanse topclub op het verlanglijstje gezet. Eerder meldde Mike Verweij dat de clubleiding in de Johan Cruijff ArenA alle aankopen van vorig jaar had beoordeeld en dat Sosa komende zomer zou mogen vertrekken bij de Amsterdamse club.


OneFootball Videos


Sosa werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt vorig jaar door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat overgenomen van VfB Stuttgart. Ajax betaalde acht miljoen euro en de Kroatisch international tekende een contract tot medio 2028. Sosa wist echter niet te overtuigen in Amsterdamse dienst en kwam slechts 1.613 minuten, verdeeld over 27 duels, actie. Hierin kwam hij niet tot scoren, maar was hij wel goed voor vijf assists.

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf bracht Verweij woensdag het nieuws dat liefst negen van de twaalf 'Mislintat-aankopen' komende zomer in de etalage worden gezet door Ajax. "Alleen Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk mogen blijven", vertelde de journalist. Dit betekent dat voor Sosa het avontuur in Amsterdam na een seizoen lijkt te eindigen.

Sosa kan mogelijk zijn carrière vervolgen bij Napoli, waar volgens Corriere dello Sport hij op de nominatie staat om de nieuwe linksback te worden van Antonio Conte. Het is niet bekend hoeveel Ajax verlangt voor Sosa, die momenteel volgens het algoritme van FootballTransfers een Estimated Transfer Value (ETV) van 6,3 miljoen euro vertegenwoordigt.

Napoli heeft naast Sosa nog meer namen van vleugelverdedigers op zijn verlanglijstje genoteerd. Zo zou de club uit Zuid-Italië al contact hebben gehad met Vanderson (AS Monaco) en Amar Dedic (Red Bull Salzburg) voor de rechtsbackpositie. Spinazzola van AS Roma wordt genoemd als concurrent voor Sosa op de linksbackpositie.

Ver detalles de la publicación