Van Bronckhorst wil klapper maken bij Besiktas met Feyenoord-uitblinker | OneFootball

Van Bronckhorst wil klapper maken bij Besiktas met Feyenoord-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 June 2024

Van Bronckhorst wil klapper maken bij Besiktas met Feyenoord-uitblinker

Article image:Van Bronckhorst wil klapper maken bij Besiktas met Feyenoord-uitblinker
Article image:Van Bronckhorst wil klapper maken bij Besiktas met Feyenoord-uitblinker

© IMAGO

Giovanni van Bronckhorst wil met Besiktas een klapper maken op de zomerse transfermarkt met de komst van Yankuba Minteh, zo melden Turkse media. De negentienjarige aanvaller wordt veelvuldig in verband gebracht met vertrek bij Newcastle United, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Feyenoord. Voor de komst van Minteh moet Besiktas echter wel diep in de buidel tasten.


OneFootball Videos


Minteh staat er na zijn seizoen op huurbasis bij Feyenoord goed op in de grote Europese competities, waar hij gekoppeld wordt aan Everton, Olympique Lyon en AS Roma. De belangstelling van Besiktas is daar nu bijgekomen. Geïnteresseerde clubs moeten voldoen aan de hoge vraagprijs van dertig miljoen euro. Newcastle United nam Minteh vorig jaar nog voor acht miljoen euro over van Odense BK.

Volgens Turkse media is Besiktas naarstig op zoek naar directe versterkingen om met Van Bronckhorst komend seizoen een gooi naar de landstitel te doen. Hasan Arat, president van de Turkse topclub, hoopt vurig op de komst van Minteh, die naar verluidt met het privéjet van de bestuurder op korte termijn naar Istanbul zal worden gevlogen.

In de berichtgeving uit Turkije wordt niet geschreven of Besiktas aast op de huur of koop van Minteh. Het laatste lijkt onwaarschijnlijk, aangezien de nummer vijf van Turkije nooit meer dan elf miljoen euro uitgaf voor een aanwinst. Al-Musrati komt deze zomer over van SC Braga voor dat bedrag. Een huurtransfer is daardoor aannemelijker.

Hoe Minteh tegenover een definitieve transfer staat naar Besiktas is niet bekend. Eerder werd duidelijk dat de Gambiaans international zijn zinnen had gezet op een doorbraak in de Premier League volgend seizoen. Everton was concreet, maar lijkt de komst van Minteh te laten varen. The Toffees zijn namelijk dicht bij de komst van Issa Kabore van Manchester City.

Minteh heeft nog een contract tot medio 2028 bij Newcastle United, dat hem eerst nog tijdens de voorbereiding aan het werk zou willen zien. Hierna zou dan beslist worden of de talentvolle dribbelaar wederom verhuurd zou worden of aan zou sluiten bij de hoofdmacht van the Magpies. Nu blijkt dat Newcastle United wegens de Financial Fair Play-regels niet onwelwillend tegenover de verkoop van Minteh staat.

View publisher imprint