Olympique Lyon gaat voor onmogelijke en meldt zich voor Feyenoord-uitblinker | OneFootball

Olympique Lyon gaat voor onmogelijke en meldt zich voor Feyenoord-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 June 2024

Olympique Lyon gaat voor onmogelijke en meldt zich voor Feyenoord-uitblinker

Article image:Olympique Lyon gaat voor onmogelijke en meldt zich voor Feyenoord-uitblinker
Article image:Olympique Lyon gaat voor onmogelijke en meldt zich voor Feyenoord-uitblinker
Article image:Olympique Lyon gaat voor onmogelijke en meldt zich voor Feyenoord-uitblinker

© IMAGO

Olympique Lyonnais mengt zich in de strijd om Yankuba Minteh, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De negentienjarige Gambiaan werd afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle United, dat deze zomer definitief afscheid van de speler lijkt te gaan nemen. Everton is volgens Romano nog altijd in de race en is al enkele dagen in gesprek met Newcastle over een transfer.


OneFootball Videos


L'Equipe maakt ook melding van de interesse van Olympique Lyon en schrijft dat de clubleiding in 'serieus contact' staat met de speler. Er ligt volgens de Franse sportkrant al een bod bij Newcastle United. Hoe hoog dat bod precies is, is niet bekend. Ook Brighton & Hove Albion heeft volgens het medium interesse.

Minteh werd afgelopen zomer voor acht miljoen euro overgenomen van Odense BK en werd vervolgens direct verhuurd aan Feyenoord. De vijfvoudig international groeide in De Kuip uit tot publiekslieveling en veroverde al snel een basisplaats onder Arne Slot. Minteh kwam in totaal 37 keer in actie voor Feyenoord en was hierin goed voor 11 goals en 6 assists.

Volgens Gianluca Di Marzio is de dribbelaar ook op de radar verschenen bij AS Roma, waar trainer Daniele De Rossi hem ziet als ideale aanwinst voor de voorhoede. De Italiaanse subtopper neemt komende zomer namelijk afscheid van Romelu Lukaku en Serdar Azmoun, die beiden werden gehuurd afgelopen seizoen.

Eerder deze maand werd bekend dat Minteh, die nog tot medio 2028 vastligt bij Newcastle United, voor dertig miljoen euro mag vertrekken. Dit mede omdat de Engelse topclub momenteel nog niet voldoet aan de Financial Fair Play-regels en met de verkoop van Minteh de kans bestaat dat sterspelers kunnen aanblijven. De vleugelspits vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 22,9 miljoen euro. Een transfer naar Lyon wordt door de vraagprijs waarschijnlijk een moeilijk verhaal: Lyon betaalde nooit meer dan 25 miljoen euro voor een speler. Dat bedrag werd alleen neergelegd voor Jeff Reine-Adélaïde, die in de zomer van 2019 werd overgenomen van Angers SCO.

View publisher imprint