'Feyenoord ontvangt 'development percentage' na transfer Minteh' | OneFootball

'Feyenoord ontvangt 'development percentage' na transfer Minteh' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·30 June 2024

'Feyenoord ontvangt 'development percentage' na transfer Minteh'

Article image:'Feyenoord ontvangt 'development percentage' na transfer Minteh'

De aanstaande transfer van Yankuba Minteh betekent ook goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers profiteren namelijk mee van de deal tussen Brighton & Hove Albion en Newcastle United. Minteh speelde afgelopen seizoen op huurbasis in De Kuip en Feyenoord ontvangt een zogeheten 'development percentage'. Dit meldt 1908.nl.

Hoeveel Feyenoord precies ontvangt, daar doet de stadionclub geen mededeling over. Het is echter wel gebruikelijk dat clubs dergelijke afspraken maken. De Rotterdammers hebben Minteh afgelopen seizoen met speeltijd in de Eredivisie en Champions League op de kaart gezet. De buitenspeler begon bij aanvang van het seizoen met een marktwaarde van 300.000 euro.


OneFootball Videos


Bij Feyenoord ontwikkelde Minteh zich stormachtig onder trainer Arne Slot. In 37 wedstrijden scoorde hij 11 doelpunten en gaf 6 assists. Voor Brighton & Hove Albion reden genoeg om de Gambiaan voor 39 miljoen euro over te nemen en hem tot medio 2029 vast te leggen. De kans dat Minteh weer gaat samenspelen met Mats Wieffer is groot. De Engelsen werken ook nog aan een deal met Feyenoord om de middenvelder over te nemen.

View publisher imprint