'Gewilde Minteh spreekt voorkeur uit voor Everton' | OneFootball

'Gewilde Minteh spreekt voorkeur uit voor Everton' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·24 June 2024

'Gewilde Minteh spreekt voorkeur uit voor Everton'

Article image:'Gewilde Minteh spreekt voorkeur uit voor Everton'

Er speelt nog altijd veel rondom Yankuba Minteh. De Newcastle United-aanvaller, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Feyenoord, geniet veel interesse van grote clubs uit diverse landen. Zelf zou hij echter een voorkeur hebben voor Everton, weet transferjournalist Fabrizio Romano.

Dit weekend vertelde Bakary Bojang, zaakwaarnemer van de 19-jarige Minteh, dat de speler een persoonlijk akkoord heeft bereikt met een van de geïnteresseerde clubs. Vervolgens zou het aan die club en Newcastle United zijn om er samen uit te komen. Om welke club het ging bleef onbenoemd, maar nu Minteh zijn voorkeur heeft uitgesproken, lijkt het dus om Everton te gaan.


OneFootball Videos


Romano berichtte zondag al dat ook Lyon zich bij het rijtje geïnteresseerde clubs heeft gevoegd. Eerder werden ook AS Roma, Liverpool, Marseille en Borussia Dortmund genoemd. Minteh ligt nog tot 2028 vast bij Newcastle United, maar die club is vanwege de Financial Fair Play-regels in Engeland bereid hem te verkopen.

Feyenoord weinig kansLange tijd hoopte Feyenoord om Minteh opnieuw van Newcastle te kunnen huren. Die kans lijkt echter flink afgenomen, nu een verkoop aannemelijker is geworden. De club zou liefst 40 miljoen pond verlangen voor de Gambiaan, waardoor een definitieve overname sowieso geen optie is voor Feyenoord. Met de belangstelling die er voor Minteh is, is het onwaarschijnlijk dat de club alsnog zal overgaan op verhuur.

View publisher imprint