Feyenoord slaat grote slag met contractverlenging basisspeler: 'Trots om voor deze club te spelen' | OneFootball

Feyenoord slaat grote slag met contractverlenging basisspeler: 'Trots om voor deze club te spelen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 October 2024

Feyenoord slaat grote slag met contractverlenging basisspeler: 'Trots om voor deze club te spelen'

Article image:Feyenoord slaat grote slag met contractverlenging basisspeler: 'Trots om voor deze club te spelen'
Article image:Feyenoord slaat grote slag met contractverlenging basisspeler: 'Trots om voor deze club te spelen'
Article image:Feyenoord slaat grote slag met contractverlenging basisspeler: 'Trots om voor deze club te spelen'

© IMAGO

Igor Paixão gaat spoedig zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij Feyenoord. De aanvaller en club bereikten een mondeling akkoord over een nieuw contract tot de zomer van 2029. De 24-jarige Braziliaan beschikte in De Kuip nog over een contract tot medio 2027 en blijft zodoende twee jaar langer aan de club verbonden.


OneFootball Videos


"De overstap naar Feyenoord heeft mij tot nu toe al heel veel goeds gebracht," aldus Paixão op de clubwebsite. "Ik voel dan ook nog elke dag de trots dat ik voor deze mooie club mag spelen en leef hier mijn droom. Samen met mijn familie hebben de mensen mij hier geholpen bij het aanpassen na mijn overgang vanuit Brazilië. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zal dan ook hard blijven werken om bij te kunnen dragen aan meer successen in de komende jaren."

Paixão maakte twee jaar geleden de overstap naar Feyenoord vanuit Coritiba, de club waar hij al sinds zijn veertiende deel van uitmaakte. In de zomer van 2022 trok Feyenoord aan de bel, wat hem de kans gaf om zijn carrière voort te zetten in de Eredivisie. De transfer naar Rotterdam was een belangrijke mijlpaal voor Paixão, die daarmee zijn dromen van een Europese doorbraak achternaging.

Vanaf zijn aankomst in Rotterdam heeft Paixão indruk gemaakt, en al in zijn eerste seizoen wist hij zich te verzekeren van een basisplaats in het elftal. Feyenoord beleefde dat seizoen een glorieuze campagne, die leidde tot het behalen van de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis. Zijn invloed beperkte zich echter niet alleen tot het landskampioenschap; Paixão hielp het team ook in de strijd om de nationale bekers. Dit jaar voegde hij samen met zijn ploeggenoten de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal toe aan zijn prijzenkast, waarmee hij binnen twee jaar na zijn komst al alle grote Nederlandse voetbalprijzen op zijn naam had staan. Deze snelle en succesvolle integratie getuigt van zijn vermogen om zich aan te passen aan het Nederlandse voetbal, zijn doorzettingsvermogen en zijn vastberadenheid om een leidende rol te spelen in het team.

Paixão’s aanvallende kwaliteiten en zijn flair op het veld hebben hem tot een publiekslieveling gemaakt. Zijn dribbeltechniek en schotkracht brachten hem al veel prachtige doelpunten, waarvan een aantal in de meest beladen wedstrijden van het seizoen. Zo wist hij maar liefst vier keer het net te vinden in vijf Klassiekers, een reeks die hem geliefd maakte bij de supporters. Ook scoorde hij een belangrijke goal in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en maakte hij de winnende treffer in de bekerfinale tegen NEC. Zijn kanonskogel tegen FC Utrecht in april werd bovendien bekroond met de titel Doelpunt van het Jaar bij de Eredivisie Awards. In totaal heeft Paixão inmiddels 23 doelpunten en 16 assists op zijn naam staan voor Feyenoord, en hij staat op het punt om zijn honderdste wedstrijd in het Rotterdamse tenue te spelen.

View publisher imprint