Principe-akkoord: Nieuw contract voor Igor Paixão tot 2029 | OneFootball

Principe-akkoord: Nieuw contract voor Igor Paixão tot 2029 | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·25 October 2024

Principe-akkoord: Nieuw contract voor Igor Paixão tot 2029

Article image:Principe-akkoord: Nieuw contract voor Igor Paixão tot 2029

Feyenoord en Igor Paixão hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuw contract. De 24-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller, die in de zomer van 2022 voor vijf jaar tekende bij Feyenoord, zet binnenkort zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis tot 2029.

''De overstap naar Feyenoord heeft mij tot nu toe al heel veel goeds gebracht'', aldus Paixão. ''Ik voel dan ook nog elke dag de trots dat ik voor deze mooie club mag spelen en leef hier mijn droom. Samen met mijn familie hebben de mensen mij hier geholpen bij het aanpassen na mijn overgang vanuit Brazilië. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zal dan ook hard blijven werken om bij te kunnen dragen aan meer successen in de komende jaren.''


OneFootball Videos


Paixão maakte twee jaar geleden de overstap naar Feyenoord vanuit Coritiba, de club waar hij op veertienjarige leeftijd naar verhuisde vanuit zijn geboortestad Macápa in het noorden van Brazilië. Ver verwijderd van huis en haard doorliep Paixão met succes de jeugdopleiding van Coritiba, debuteerde de behendige vleugelspeler in 2019 voor de hoofdmacht en dwong hij in de zomer van 2022 een transfer af naar Feyenoord.

Drie hoofdprijzen met Feyenoord

In Rotterdam wist hij zich al in zijn eerste seizoen in de basis te spelen van het elftal dat de 16e landstitel uit de clubgeschiedenis wist te veroveren. Dit kalenderjaar kwamen daar de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal bij, en prijken zodoende de drie grote nationale voetbalprijzen op het palmares van Paixão.

De Braziliaanse dribbelaar krijgt sinds zijn komst naar De Kuip geregeld de handen op elkaar door een indrukwekkende combinatie van belangrijke en fraaie doelpunten. Zo scoorde hij vier doelpunten in vijf Klassiekers, maakte hij een prachtige goal in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en was de winnende treffer in de bekerfinale tegen NEC ook van zijn hand. Zijn kanonskogel tegen FC Utrecht van april van dit kalenderjaar werd onlangs tijdens de Eredivisie Awards verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

In totaal staat de teller voor Paixão op 23 treffers en 16 assists in Rotterdamse dienst. Bovendien is Paixão hard op weg naar een volgende mijlpaal die hij behaalt als hij binnen afzienbare tijd voor de honderdste keer het shirt van Feyenoord aantrekt voor een officiële wedstrijd.

View publisher imprint