Van Hanegem geniet van Feyenoord: ''Dan zie je het elftal beter en beter worden'' | OneFootball

Van Hanegem geniet van Feyenoord: ''Dan zie je het elftal beter en beter worden'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·25 October 2024

Van Hanegem geniet van Feyenoord: ''Dan zie je het elftal beter en beter worden''

Article image:Van Hanegem geniet van Feyenoord: ''Dan zie je het elftal beter en beter worden''

Willem van Hanegem is in zijn nopjes met de prestaties van Feyenoord. De Rotterdammers speelden een uitstekende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en trokken die lijn door in de Champions League. SL Benfica werd verslagen in Portugal, en dat had Van Hanegem met Feyenoord nog nooit meegemaakt.

"Ik heb wel heel veel wedstrijden gespeeld, maar ik kan me niet herinneren dat we ooit in Portugal gewonnen hebben," vertelt De Kromme in de AD Willem & Wessel Podcast. "Het zijn zulke vervelende klere gasten. Ik zit te kijken en dacht: die scheidsrechter, dat kan wel eens verkeerd uitpakken. De vorige wedstrijd in Spanje ook zo'n scheidsrechter, enge vent. Dit was ook weer zo'n enge neel."


OneFootball Videos


"In het begin was ik blij met het spel van Feyenoord, en dan komt die scheidsrechter weer. Hoe kun je die nou afkeuren? Het is toch verschrikkelijk?" Van Hanegem zapte even naar een andere zender om tot rust te komen en moet een aantal dagen later lachen om zijn eigen actie. "Wat een domoor ben je dan. Je bent zo oud geworden en je hebt overal gespeeld, en dan ga ik toch even schakelen. Je mist wel een gedeelte van de wedstrijd daardoor."

Het doelpunt van Milambo kreeg Van Hanegem net mee. "Je bent toch blij als je club daar wint. Dat is hartstikke mooi. Het is ook een aparte club; het gaat of geweldig, en soms kan je ook weer zo boos worden. Dan heb je er zo de pest in. Als het de hele tijd niet lukt, dan is dat vervelend. Nu zijn ze in staat om heel goed te spelen, want dat heb je ook van de week weer gezien. Ik verwacht dat ze nu ook van FC Utrecht gaan winnen. Daar zijn ze toe in staat."

Vertrouwen in jezelf

Tegen Go Ahead Eagles en SL Benfica speelde Feyenoord ook goed voetbal. "Hoe is dat te verklaren? Het belangrijkste is dat je het vertrouwen in jezelf hebt. Als een groot gedeelte van je elftal dat heeft, dan scheelt dat zoveel. Ik word wel elke keer boos op de linksbuiten, Paixão. Dan krijgt hij zijn eerste bal, ga maar terugkijken. Ik geloof binnen de minuut en die schiet hem ergens vanaf de corner op de goal. Daar heb je hem weer. Het liefst schiet hij hem vanaf de middenlijn. Gelukkig geeft hij daarna de bal voor en is het 0-1."

Gernot Trauner is ook een belangrijke reden in de ogen van Van Hanegem waarom Feyenoord beter is gaan draaien. "Alleen al omdat hij er staat. Trauner doet heel veel dingen goed, waardoor anderen ook weer meegetrokken worden; dan zie je het elftal beter en beter worden." De Oostenrijker kwam nog wel een keer bijna in de problemen in de eigen zestien. "Dat was de schuld van de keeper", reageert De Kromme. "Die had de bal niet moeten geven, maar hij lost het goed op. Dat zijn allemaal dingen die meespelen."

View publisher imprint