Feyenoorder kan Wieffer, Senesi en Sinisterra volgen na Champions League-succes | OneFootball

Feyenoorder kan Wieffer, Senesi en Sinisterra volgen na Champions League-succes | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 October 2024

Feyenoorder kan Wieffer, Senesi en Sinisterra volgen na Champions League-succes

Article image:Feyenoorder kan Wieffer, Senesi en Sinisterra volgen na Champions League-succes
Article image:Feyenoorder kan Wieffer, Senesi en Sinisterra volgen na Champions League-succes

© IMAGO

Feyenoord heeft met Igor Paixão de gedeeld koploper in het assistklassement van de Champions League in huis. De 24-jarige aanvaller liet zich woensdagavond tegen Benfica (1-3 winst) ook gelden als aangever op de treffers van Ayase Ueda en Antoni Milambo. Paixão gooit hoge ogen in de Champions League en volgens de data van SciSports lijkt hij de volgende Feyenoorder te zijn die een transfer naar de Premier League moet gaan maken.


OneFootball Videos


Paixão streek twee jaar geleden in Nederland neer toen Feyenoord hem voor 4,5 miljoen euro overnam van Coritiba FC. De voormalig Braziliaans jeugdinternational groeide in zijn eerste seizoen al uit tot een speler om rekening mee te houden en werd vanaf vorig jaar de onbetwiste nummer één op de linksbuitenpositie. Op dit moment staat de teller van Paixão op twee doelpunten en zes assists. Hiervoor had hij in totaal twaalf duels voor nodig.

Ook in de Champions League draagt Paixão dit seizoen zijn steentje bij aan de prestaties van Feyenoord. Op bezoek bij Girona FC (2-3 winst) gaf hij een assist op de tweede treffer van de Rotterdammers, die werd gemaakt door Milambo. Tijdens het uitduel met Benfica was hij met liefst twee assists van groot belang voor de overwinning van Feyenoord. Door deze assists is Paixão momenteel samen met Jeremie Frimpong de speler met de meeste assists in de Champions League.

Doordat Paixão zich dit seizoen ook in de Champions League laat gelden bij Feyenoord, is de verwachting dat de interesse voor de vleugelspits zal toenemen. Volgens de data van SciSports lijkt Paixão een voorbeeld te moeten nemen aan Wieffer, Senesi en Sinisterra, die allen in het recente verleden Feyenoord verlieten voor de Premier League. Wieffer trok afgelopen zomer naar Brighton & Hove Albion, terwijl Senesi bij Bournemouth neerstreek. Sinisterra ging naar Leeds United, maar staat nu ook onder contract bij Bournemouth.

Op het gebied van speeltijd lijkt Paixão met zijn Skill van 66,7 niet goed tot zijn recht te komen bij Fulham, terwijl hij de andere eerder genoemde club voldoende perspectief op speelminuten heeft. Bij Leicester City doet Paixão bijvoorbeeld nauwelijks onder voor diens linksbuiten Stephy Mavididi met een Skill van 67,5. De dribbelaar van Feyenoord wordt ook hoger ingeschat dan Jeffrey Schlupp van Crystal Palace en Crysencio Summerville van West Ham United met respectievelijke Skills van 65,5 en 62,9.

Paixão past qua speelwijze perfect in de spelopvatting van Steve Cooper, trainer van Leicester City. Door SciSports wordt de linksbuiten aangemerkt als een Classic Winger en met deze speelstijl lijkt hij minder goed te passen bij Fulham en lijkt het een mismatch te zijn met Crystal Palace en West Ham United. Paixão creëert namelijk veelvuldig kansen vanuit balbezit vanaf de flank en is daar dan ook vaak te vinden. Vanuit hier geeft hij dan graag voorzetten.

Feyenoord hoeft geen haast te maken met de verkoop van Paixão, die bij zijn komst in Rotterdam een handtekening zette onder een vijfjarige verbintenis. Hierdoor ligt de rechtspoot nog tot medio 2027 vast. Het is niet bekend voor welk bedrag Feyenoord eventueel zou willen praten over een vertrek van Paixão. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt hij momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 14,7 miljoen euro.

View publisher imprint