Xavi Simons-scenario dreigt voor Lutsharel Geertruida na vertrek bij Feyenoord | OneFootball

Xavi Simons-scenario dreigt voor Lutsharel Geertruida na vertrek bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13. Juli 2024

Xavi Simons-scenario dreigt voor Lutsharel Geertruida na vertrek bij Feyenoord

Artikelbild:Xavi Simons-scenario dreigt voor Lutsharel Geertruida na vertrek bij Feyenoord
Artikelbild:Xavi Simons-scenario dreigt voor Lutsharel Geertruida na vertrek bij Feyenoord

© IMAGO

Lutsharel Geertruida gaat Feyenoord deze zomer verlaten. De rechtsback beschikt nog over een contract tot medio 2025 en kan de club nu nog een mooi bedrag opleveren. Paris Saint-Germain, Manchester United en ook Liverpool worden genoemd als opties. Data van SciSports laten zien wat de beste opties zijn voor de Oranje-international.


OneFootball Videos


Het moet gek lopen, wil Geertruida komend seizoen nog te zien zijn in de Eredivisie. De rechtsback annex centrale verdediger hoopte afgelopen zomer al op een vertrek, daar RB Leipzig concreet was. Van een transfer kwam het niet. Dit keer moet wel alles op z’n plek gaan vallen. De Rotterdammers hanteren naar verluidt een vraagprijs van 25 miljoen euro, wat een schappelijk bedrag is voor een Oranje-international met een contract voor slechts één jaar. De Estimated Transfer Value van Geertruida bedraagt dan ook 20,1 miljoen euro, wat niet ver van de vraagprijs af zit.

Interesse

Geertruida staat al enige tijd op de radar bij PSG, dat niet tevreden is over de huidige staat van de verdediging. Presnel Kimpembe is te blessuregevoelig gebleken en ook Nordi Mukiele mag vertrekken. Ook de toekomsten van Danilo Pereira en grootverdiener Milan Skriniar, die intern 'niet echt gewaardeerd' wordt, staan ter discussie. Achraf Hakimi wordt wel als topspeler gezien, maar kan mogelijk een concreet aanbod van een andere club krijgen deze zomer. Geertruida lijkt als vervanger van laatstgenoemde binnengehaald te worden.

Eerder meldde de Britse krant Daily Mirror nog dat Tottenham Hotspur op poleposition ligt om de nieuwe club te worden van Geertruida. Ook Liverpool heeft de rechtsback annex centrale verdediger op de korrel: op Anfield zou hij herenigd kunnen worden met Arne Slot. De 45-jarige oefenmeester heeft intern echter zijn twijfels uitgesproken om van Geertruida zijn eerste zomeraanwinst te maken, nadat hij Erik ten Hag zwaar bekritiseerd zag worden over het meenemen van Eredivisie-spelers naar Manchester United.

Aanstaande transfer

Dat Geertruida aast op een transfer, werd vrijdag eens te meer duidelijk. De Feyenoorder blikte met een post op Instagram terug op het EK, waar hij actief was met het Nederlands elftal. Geertruida kwam in totaal twee keer in actie. “Debuteren in een eindtoernooi en ons land vertegenwoordigen was een eer, alle eer aan God. Samen komen we sterker dan ooit terug”, schrijft de centrale verdediger.

Veel ploeggenoten laten een reactie achter onder het bericht van Geertruida, zo ook Xavi Simons. De Oranje-international plaatste een cryptische reactie onder de post van Geertruida. De speler, die onder contract staat bij Paris Saint-Germain, lijkt hiermee te hinten op een eventuele transfer van Geertruida.

De opties

Met Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United en ook Paris Saint-Germain heeft Geertruida voldoende keuze deze zomer. De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat Manchester United de beste optie is voor Geertruida. De rechtsback past uitstekend bij de manier van spelen onder Erik ten Hag en kan zich op Old Trafford prima verder ontwikkelen. Wel zijn de kansen op speeltijd in het eerste seizoen gering, maar dat kan echter veranderen zodra Manchester United afscheid heeft genomen van enkele grootverdieners in de achterhoede.

Het Liverpool van Arne Slot geldt als een prima alternatief. Maar ook in Liverpool heeft Geertruida te kampen met het volgende probleem: het gebrek aan speeltijd. Met Trent Alexander-Arnold voor zich, zal Geertruida de komende jaren geen basisplaats gaan veroveren op de rechtsbackpositie, waardoor de Oranje-international zich zal moeten focussen op een plekje centraal in de achterhoede. Wellicht wel als opvolger van Virgil van Dijk?

Een overstap naar Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur valt niet aan te bevelen voor Geertruida. De rechtsback zal in Londen en Parijs niet aan spelen toekomen en daarnaast ook niet passen in het spelbeeld van beide clubs. Een dergelijke overstap kan dan ook funest zijn voor de loopbaan en ontwikkeling van Geertruida, die dan net als Xavi Simons mogelijk zal op huurbasis zal moeten vertrekken om elders wel aan spelen toe te kunnen komen.

Impressum des Publishers ansehen