Ruud van Nistelrooij wordt hoofdtrainer van Manchester United | OneFootball

Ruud van Nistelrooij wordt hoofdtrainer van Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16. August 2024

Ruud van Nistelrooij wordt hoofdtrainer van Manchester United

Artikelbild:Ruud van Nistelrooij wordt hoofdtrainer van Manchester United
Artikelbild:Ruud van Nistelrooij wordt hoofdtrainer van Manchester United

© IMAGO

Ruud van Nistelrooij is binnen twee jaar hoofdtrainer van Manchester United, weet een bron te melden aan FootballTransfers. De voormalig trainer van PSV is momenteel assistent van Erik ten Hag in Manchester, maar wordt klaargestoomd om hem op te volgen. Het contract van de huidige coach loopt tot medio 2026, waarna Van Nistelrooij de kans zal krijgen hem op te volgen.


OneFootball Videos


De 48-jarige oud-spits is zelfs gevraagd om dit seizoen al aan de slag te gaan als hoofdtrainer van the Red Devils. Van Nistelrooij bedankte echter voor die kans, omdat hij de druk te groot vond. De voormalig Oranje-international vond bovendien dat hij beter tot zijn recht zou komen in een meer coachende rol, waarna de gesprekken over een rol als assistent opstartten.

Het huidige contract van Van Nistelrooij loopt, net als dat van Ten Hag, tot medio 2026. Daarna zal de clubleiding hem een baan als hoofdtrainer aanbieden, weet onze bron. "Vergis je niet, Ruud zal binnen de komende twee jaar de manager van Manchester United zijn", zo beweert hij stellig.

Van Nistelrooij werkte als trainer van verschillende jeugdelftallen van PSV, alvorens hij in de zomer van 2022 werd benoemd tot hoofdtrainer van het eerste elftal. De voormalig speler van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid stond uiteindelijk vijftig wedstrijden aan het roer bij de Eindhovenaren. 34 van die duels werden omgezet in winst, terwijl er 8 gelijkgespeeld werden en 8 verloren gingen.

Een wedstrijd voor het einde van het seizoen stapte Van Nistelrooij op vanwege een gebrek aan steun van de clubleiding. "Dat gevoel heb ik thuis besproken met Leontien en de kinderen. Gesproken met mijn broer, met een vriend, met zaakwaarnemer Rodger Linse, met mentor Guus Hiddink. Iedereen was het met me eens. Uiteindelijk kon ik niet verder, op deze manier", zei hij daar later over in gesprek met de Volkskrant.

Impressum des Publishers ansehen