PSV loopt miljoenen mis door aanstaande ruildeal van Xavi Simons | OneFootball

PSV loopt miljoenen mis door aanstaande ruildeal van Xavi Simons | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7. Juli 2024

PSV loopt miljoenen mis door aanstaande ruildeal van Xavi Simons

Artikelbild:PSV loopt miljoenen mis door aanstaande ruildeal van Xavi Simons
Artikelbild:PSV loopt miljoenen mis door aanstaande ruildeal van Xavi Simons

© IMAGO

Xavi Simons heeft zijn zinnen naar verluidt gezet op een tijdelijke overstap naar Bayern München. Volgens Franse media hoopt Paris Saint-Germain echter op een toekomstige definitieve transfer, daar de 21-jarige dribbelaar betrokken moet worden in een ruildeal met de Duitse topclub. Dit heeft deels te maken met een clausule waardoor PSV deze zomer recht heeft op een deel van de transfersom.


OneFootball Videos


Simons verliet PSV vorig jaar al naar één seizoen en vertrok voor slechts vier miljoen euro naar PSG, dat hem direct weer verhuurd aan RB Leipzig. In de Bundesliga schitterde de negentienvoudig international en speelde hij zich in de kijker van diverse Europese topclubs, waaronder Bayern en Barcelona.

Met name de interesse van Bayern lijkt Simons te bekoren en ook PSG lijkt volgens de laatste berichtgeving uit Frankrijk een overstap naar Zuid-Duitsland wel te zien zitten. De Franse topclub wil zich namelijk versterken met Joshua Kimmich, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij Bayern.

Kimmich zou voor veertig miljoen euro opgepikt kunnen worden door PSG, dat naar verluidt een andere constructie in gedachten. De Parijzenaren wil namelijk Simons bij een dergelijke transfer betrekken. Hierbij zou de talentvolle spelmaker eerst op huurbasis naar Bayern vertrekken en vervolgens tegen 'een goede prijs' verplicht moeten worden overgenomen.

Op die manier houdt PSG de gehele transfersom voor Simons voor zichzelf en vloeit er geen gedeelte door naar PSV. Eerder werd bekend dat de Eindhovenaren recht zouden hebben op een gedeelte van de afkoopsom indien Simons deze zomer verkocht zou worden. Het is niet bekend op welk percentage PSV recht zou hebben.

Impressum des Publishers ansehen