Romano duidelijk over toekomst Xavi Simons: 'Het is voor 99 procent klaar' | OneFootball

Romano duidelijk over toekomst Xavi Simons: 'Het is voor 99 procent klaar' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14. Juli 2024

Romano duidelijk over toekomst Xavi Simons: 'Het is voor 99 procent klaar'

Artikelbild:Romano duidelijk over toekomst Xavi Simons: 'Het is voor 99 procent klaar'
Artikelbild:Romano duidelijk over toekomst Xavi Simons: 'Het is voor 99 procent klaar'

© IMAGO

De toekomst van Xavi Simons ligt niet bij Paris Saint-Germain, weet Fabrizio Romano. De aanvaller annex aanvallende middenvelder werd afgelopen zomer door Paris Saint-Germain teruggekocht van PSV, dat hem een jaar daarvoor transfervrij had ingelijfd. Nu lijkt de dribbelaar echter te vertrekken zonder een officiële wedstrijd te spelen in zijn tweede periode voor PSG.


OneFootball Videos


Middels een clausule keerde Simons voor slechts vier miljoen euro terug naar de Parijzenaren, die hem prompt verhuurden aan RB Leipzig. Bij de Duitse topclub groeide de 21-jarige rechtspoot razendsnel uit tot een van de smaakmakers. Uiteindelijk speelde Simons 43 duels voor die Roten Bullen, waarin hij 10 keer scoorde en 15 doelpunten voorbereidde. Zijn goede prestaties leverden hem ook een basisplaats op bij het Nederlands elftal tijdens het EK in Duitsland.

Volgens Romano zijn Leipzig en Bayern München momenteel de clubs die het meest kans maken op de komst van Simons, die bij PSG nog tot medio 2027 vastligt. "Beide clubs hebben het voordeel dat ze al lange tijd achter Simons aanzitten", vertelt de transfermarktexpert. "Simons heeft al besloten Paris Saint-Germain op huurbasis te verlaten en hij zal de club in de zomer van 2025 waarschijnlijk op permanente basis verlaten. Tussen PSG en hem is het 99 procent klaar."

Bayern en Leipzig zijn volgens de journalist al sinds april bezig met de komst van Simons. "Bayern heeft Max Eberl nu als sportdirecteur. Hij is de man die Simons een jaar geleden naar Leipzig haalde en pusht nu voor zijn komst bij Bayern. Leipzig kan Simons de garantie geven dat hij opnieuw een sterspeler zal zijn na zijn goede afgelopen seizoen. Benjamin Sesko en de manager (Marco Rose, red.) blijven ook, dus het is een heel ambitieuze club en dat kan Simons waarderen."

Ook Manchester United heeft interesse in de komst van de twintigvoudig international, bevestigt Romano. "United heeft naar zijn situatie gevraagd, maar dat hebben ze gedaan nadat bevestigd was dat Erik ten Hag manager zou blijven. Dat is waarom ze niet op poleposition liggen. Ze zijn vrij laat het gesprek aangegaan. Ook Newcastle United heeft naar de sitautie van Simons gevraagd, maar dat was ook een paar dagen geleden, niet al maanden geleden. Daarom zijn Leipzig en Bayern de favorieten."

Impressum des Publishers ansehen