Xavi Simons lijkt aanstaande transfer van Feyenoorder te verklappen op Instagram | OneFootball

Xavi Simons lijkt aanstaande transfer van Feyenoorder te verklappen op Instagram | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13. Juli 2024

Xavi Simons lijkt aanstaande transfer van Feyenoorder te verklappen op Instagram

Artikelbild:Xavi Simons lijkt aanstaande transfer van Feyenoorder te verklappen op Instagram
Artikelbild:Xavi Simons lijkt aanstaande transfer van Feyenoorder te verklappen op Instagram
Artikelbild:Xavi Simons lijkt aanstaande transfer van Feyenoorder te verklappen op Instagram

© IMAGO

Lutsharel Geertruida lijkt Feyenoord na dit seizoen te gaan verlaten. De rechtsback staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain, waar bijvoorbeeld Xavi Simons speelachtig is. De aanvallende middenvelder lijkt vrijdag de aanstaande transfer van Geertruida te hebben verklapt op Instagram.


OneFootball Videos


De Feyenoorder blikte met een post op Instagram terug op het EK, waar hij actief was met het Nederlands elftal. Geertruida kwam in totaal twee keer in actie. “Debuteren in een eindtoernooi en ons land vertegenwoordigen was een eer, alle eer aan God. Samen komen we sterker dan ooit terug”, schrijft de centrale verdediger.

Veel ploeggenoten laten een reactie achter onder het bericht van Geertruida, zo ook Simons. De Oranje-international plaatst vijf puntjes (….) en voegt een zandloper-emoji en een hartje-emoji toe. De speler, die onder contract staat bij Paris Saint-Germain, lijkt hiermee te hinten op een eventuele transfer van Geertruida.

De 23-jarige rechtsback annex centrale verdediger staat al langer in de concrete belangstelling van PSG. L’Équipe wist zelfs al te melden dat de Parijzenaren een bod hadden uitgebracht op de Nederlander. Het contract van de Oranje-international loopt bij Feyenoord nog door tot medio 2025, toch moet de regerend kampioen van Frankrijk een transfersom van zo'n 25 miljoen euro overmaken om Geertruida los te weken uit Rotterdam-Zuid, zo wist de Duitse transferjournalist Florian Plettenberg eerder te melden.

Geertruida staat al enige tijd op de radar bij PSG, dat niet tevreden is over de huidige staat van de verdediging. Presnel Kimpembe is te blessuregevoelig gebleken en ook Nordi Mukiele mag vertrekken. Ook de toekomsten van Danilo Pereira en grootverdiener Milan Skriniar, die intern 'niet echt gewaardeerd' wordt, staan ter discussie. Achraf Hakimi wordt wel als topspeler gezien, maar kan mogelijk een concreet aanbod van een andere club krijgen deze zomer. Geertruida lijkt als vervanger van laatstgenoemde binnengehaald te worden.

Eerder meldde de Britse krant Daily Mirror nog dat Tottenham Hotspur op poleposition ligt om de nieuwe club te worden van Geertruida. Ook Liverpool heeft de rechtsback annex centrale verdediger op de korrel: op Anfield zou hij herenigd kunnen worden met Arne Slot. De 45-jarige oefenmeester heeft intern echter zijn twijfels uitgesproken om van Geertruida zijn eerste zomeraanwinst te maken, nadat hij Erik ten Hag zwaar bekritiseerd zag worden over het meenemen van Eredivisie-spelers naar Manchester United.

Impressum des Publishers ansehen