PSV kondigt per ongeluk volgende miljoenenaanwinst aan en grijpt direct in | OneFootball

PSV kondigt per ongeluk volgende miljoenenaanwinst aan en grijpt direct in | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8. Juli 2024

PSV kondigt per ongeluk volgende miljoenenaanwinst aan en grijpt direct in

Artikelbild:PSV kondigt per ongeluk volgende miljoenenaanwinst aan en grijpt direct in
Artikelbild:PSV kondigt per ongeluk volgende miljoenenaanwinst aan en grijpt direct in
Artikelbild:PSV kondigt per ongeluk volgende miljoenenaanwinst aan en grijpt direct in

© Videostill YouTube

PSV heeft zondag onbedoeld de komst van Ryan Flamingo naar Eindhoven bevestigd. PSV presenteerde zondag Couhaib Driouech als nieuwste aanwinst, maar maakte in de aankondiging ook al per ongeluk de komst van de verdediger annex verdedigende middenvelder van FC Utrecht bekend. Inmiddels heeft PSV de video verwijderd, maar het fragment is nog wel te vinden op sociale media.


OneFootball Videos


De langverwachte transfer van Driouech naar PSV werd zondagmiddag wereldkundig gemaakt door de Eindhovenaren, die daarvoor ook een speciaal filmpje hadden opgenomen. In dat filmpje poseert echter niet alleen Driouech, maar ook Flamingo, die voor zo'n negen miljoen euro wordt overgenomen van FC Utrecht. Te zien is dat Flamingo en Driouech het gebaar van een driehoek - hoe Driouech regelmatig wordt genoemd - naar elkaar maken.

De regerend landskampioen heeft de video inmiddels verwijderd en een nieuwe versie van het item online gezet, waarin Flamingo niet te zien is. De komst van de 21-jarige Oranje-jeugdinternational lijkt wel spoedig wereldkundig gemaakt te worden. Vorige week werd al gemeld dat alleen de medische keuring een transfer nog in de weg stond en dat in Eindhoven een meerjarig contract voor de rechtspoot klaarligt.

Flamingo kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Sassuolo, nadat hij eerder in de Eredivisie al speelde voor Vitesse. De jeugdinternational maakte onder Ron Jans een dermate goede indruk dat de mandekker annex middenvelder over werd genomen door de Domstedelingen. FC Utrecht lichtte de optie tot koop en betaalde 2,75 miljoen euro om Flamingo los te weken uit Italië.

Het bleek een gouden greep te zijn van FC Utrecht, aangezien de club hem nu voor een veelvoud doorverkoopt. De jeugdexponent van Almere City FC kon ook rekenen op buitenlandse interesse: Club Brugge en RB Leipzig toonden ook belangstelling. Bij FC Utrecht kwam Flamingo tot 36 duels, waarin hij 3 keer scoorde en 1 assist leverde.

De komst van een nieuwe centrale verdediger komt voor PSV op het juiste moment. De Eindhovenaren namen afscheid van André Ramalho, die een aflopend contract had bij PSV. De verdediger had de optie om zijn contract te verlengen, maar gaf daar vooralsnog geen gehoor aan. Armel Bella-Kotchap, die afgelopen seizoen gehuurd werd, keerde terug naar Southampton. Ook een vertrek van Olivier Boscagli is niet uit te sluiten: de Fransman staat in de belangstelling van verschillende buitenlandse topclubs.

Impressum des Publishers ansehen