Michael Reiziger lyrisch over PSV-aanwinst: 'Een heel goede speler' | OneFootball

Michael Reiziger lyrisch over PSV-aanwinst: 'Een heel goede speler' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6. Oktober 2024

Michael Reiziger lyrisch over PSV-aanwinst: 'Een heel goede speler'

Artikelbild:Michael Reiziger lyrisch over PSV-aanwinst: 'Een heel goede speler'
Artikelbild:Michael Reiziger lyrisch over PSV-aanwinst: 'Een heel goede speler'

© Videostill ESPN

Michael Reiziger is zeer te spreken over Ryan Flamingo. De verdediger annex verdedigende middenvelder van PSV werd afgelopen zomer voor negen miljoen euro overgenomen van FC Utrecht. De 21-jarige rechtspoot heeft meteen een basisplaats verworven in Eindhoven en maakte afgelopen dinsdag tegen Sporting Portugal (1-1) topspits Viktor Gyökeres vrijwel compleet onschadelijk.


OneFootball Videos


Bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie wordt Reiziger, die met Flamingo samenwerkt bij Jong Oranje, gevraagd naar de kwaliteiten van Flamingo. "Voor mij is het een heel goede speler. Ik heb er veel aan, voor mij is het positief. Natuurlijk is het een speler die nog aan dingen moet werken."

Hans Kraay junior haakt meteen in en vraagt wat dan de sterke en zwakke punten van de voormalig speler van onder meer FC Utrecht, Vitesse en Sassuolo zijn. "Ik vind hem heel goed in het lezen van het spel", antwoordt de bondscoach van Jong Oranje. "Hij kan op meerdere posities uit de voeten. Hij is sterk en verdedigt goed. Hij is soms wat gretig in het verdedigen."

Kraay junior oppert meteen dat het tegen Gyökeres 'wel lekker' was dat Flamingo zo gretig was. "Ja, dat heeft hij zeker heel goed gedaan", antwoordt Reiziger overtuigend. "Er zijn ook wat momenten dat ik denk: nu moet je wat minder gretig zijn en wat meer afwachten. Dat is ook ervaring en dat gaat hij zeker dit jaar in de Champions League wel oefenen."

Dat Flamingo meteen een basisplaats heeft bij PSV, verbaast de oud-speler van Ajax, AC Milan, Barcelona en PSV niet. "Nee, niet echt, omdat het een jongen is die fysiek heel goed in elkaar zit. Hij heeft een heel goede drive, dat zag je ook in het stukje dat gemaakt is over hem in de documentaireserie (over Jong Oranje, red.)."

Flamingo speelde tot nog toe elf wedstrijden voor PSV. De verdediger werd alleen tegen NEC (2-0 overwinning) vlak voor tijd naar de kant gehaald: in alle andere wedstrijden maakte hij de negentig minuten vol. Zijn enige assist van dit seizoen noteerde Flmaingo tegen zijn jeugdclub Almere City FC, waarvan PSV met 1-7 won.

Impressum des Publishers ansehen