Feyenoord dreigt ideale opvolger Lutsharel Geertruida uit de handen te laten glippen | OneFootball

Feyenoord dreigt ideale opvolger Lutsharel Geertruida uit de handen te laten glippen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6. Juli 2024

Feyenoord dreigt ideale opvolger Lutsharel Geertruida uit de handen te laten glippen

Artikelbild:Feyenoord dreigt ideale opvolger Lutsharel Geertruida uit de handen te laten glippen
Artikelbild:Feyenoord dreigt ideale opvolger Lutsharel Geertruida uit de handen te laten glippen

© IMAGO

Marcus Pedersen sluit per 8 juli weer aan bij Feyenoord. De rechtsback werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Sassuolo, dat degradeerde naar de Serie B. Hierdoor viel de definitieve overname van Pedersen in het water, waardoor de Noorse verdediger weer terug is bij Feyenoord. De Rotterdammers lijken geen toekomst meer in hem te zien, terwijl data aantonen dat Pedersen voldoende kwaliteiten heeft om van waarde te zijn voor de club.


OneFootball Videos


Hoewel Pedersen geen slechte indruk maakte in het shirt van Feyenoord, lijkt er simpelweg geen toekomst meer te zijn voor hem in De Kuip. Met Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop hebben de Rotterdammers al twee geschikte rechtsbacks tot de beschikking. Bij een mogelijk vertrek van eerstgenoemde lijkt Feyenoord de transfermarkt op te gaan voor een vervanger. Voor Pedersen heeft zich inmiddels ook een uitweg gemeld. FC Kopenhagen zou de rechtsback op de shortlist hebben staan.

De ontwikkeling van Marcus Pedersen ten opzichte van Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop.

Maar is dat wel terecht? Data van FootballTransfers tonen aan dat Pedersen, 23 jaar, een Skill heeft van 65,9 en zich kan doorontwikkelen naar een gemiddelde van 73,3. Met een dergelijke Skill zou Pedersen voor tal van Europese clubs van absolute meerwaarde kunnen zijn. Ook voor Feyenoord. Geertruida, die in de belangstelling staat van verschillende clubs uit het buitenland, beschikt op dit moment over een Skill van 71,3. Weet Pedersen weer speelminuten te maken op een hoog niveau, is de kans aannemelijk dat hij uiteindelijk hetzelfde niveau als Geertruida kan bereiken.

Maar dan moet de 23-voudig international van Noorwegen wel minuten blijven maken. Een seizoen verpieteren op de bank bij Feyenoord is funest voor zijn ontwikkeling en ook de bankrekening van de Rotterdammers, die zijn Estimated Transfer Value dan alleen maar zullen zien slinken. Bart Nieuwkoop, die afgelopen seizoen werd aangetrokken, beschikt over een Skill van 66,4 en is daarmee iets verder in zijn ontwikkeling dan Pedersen. Echter lijkt de jeugdexponent van Feyenoord aan zijn top te zitten, waardoor een basisplaats voor Pedersen financieel gezien de beste optie is voor de club.

Pedersen, die tot op heden al 88 wedstrijden voor Feyenoord speelde, kwam afgelopen seizoen namens Sassuolo 30 keer in actie. De rechtsback hield zich keurig staande in de Serie A, waar hij met name met zijn dribbelacties en hoog druk zetten van waarde bleek te zijn. Op basis van Skill en zijn prestaties in het verleden, zou Pedersen een nieuwe kans verdienen als mogelijke opvolger van Geertruida in De Kuip.

Impressum des Publishers ansehen