Terugkeer bij Ajax heeft volgens Driessen grote kans van slagen | OneFootball

Terugkeer bij Ajax heeft volgens Driessen grote kans van slagen | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de abril de 2024

Terugkeer bij Ajax heeft volgens Driessen grote kans van slagen

Imagem do artigo:Terugkeer bij Ajax heeft volgens Driessen grote kans van slagen
Imagem do artigo:Terugkeer bij Ajax heeft volgens Driessen grote kans van slagen

© IMAGO

De kans dat Alex Kroes terugkeert bij Ajax, is groter geworden, zo voorziet Valentijn Driessen. Dat de club uit Amsterdam heeft besloten om tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhourders (BAVA) van 21 mei géén tijdelijke opvolger voor de momenteel geschorste algemeen directeur aan te stellen, is volgens de chef voetbal van De Telegraaf een duidelijk signaal.


Vídeos OneFootball


Het personeel van Ajax werd vrijdag door middel van een brief op de hoogte gesteld dat de taken van Kroes de komende weken worden overgenomen door de huidige directieleden Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink die ’een stapje extra doen’. Presentator Pim Sedee vroeg Driessen vrijdag in de voetbapodcast Kick-Off van De Telegraaf of het besluit van rvc-voorzitter Michael van Praag om 'niet heel snel een nieuwe directeur te benoemen' in het voordeel van de geschorste Kroes spreekt. "De kans op een terugkeer is groter geworden", antwoordde de chef voetbal van het dagblad.

"Van Praag wil niet over zijn eigen graf heen regeren, dus hij staat open voor de suggestie van de bestuursraad om eventueel toch naar hun geluid te luisteren en misschien Kroes toch de kans te geven om terug te keren." Van Praag is tot dusver zeer stellig geweest over een mogelijke terugkeer van Kroes. De bestuurder gaf meerdere keren aan dat het besluit om hem te schorsen simpelweg onomkeerbaar is en dat het handelen van Kroes 'dom' en 'naïef' is geweest.

Driessen vindt die uitlating van Van Praag niet handig. "Dat was onbegrijpelijk. Dat hij hem schorst, prima. Maar niet dat hij zo nadrukkelijk zei dat hij een terugkeer uitsloot." Op de BAVA besluit de rvc wat er met Kroes, die wordt verdacht van de handel in Ajax-aandelen met voorkennis, gebeurt. De bestuursraad eiste afgelopen week dat de commissarissen de beslissing om afscheid van de CEO te nemen heroverweegt.

De vereniging Ajax, goed voor 73 procent van de aandelen, wil een terugkeer van Kroes ’in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook’. De Telegraaf weet dat als de rvc op 21 mei aangeeft dat een vertrek van Kroes als CEO van Ajax onvermijdelijk is, de Amsterdammers wél een interim-algemeen directeur gaan aanstellen. De reglementen van de KNVB laten zien dat Ajax dan binnen zestig dagen een (tijdelijke) opvolger voor Kroes in huis moet hebben.

Saiba mais sobre o veículo