Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur | OneFootball

Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·02 de maio de 2024

Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur

Imagem do artigo:Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur
Imagem do artigo:Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur

© IMAGO

Robert van Overdijk wordt niet de algemeen directeur van Ajax. De algemeen directeur van Circuit Zandvoort werd genoemd bij de club uit Amsterdam na de schorsing van Alex Kroes. Kroes werd door de raad van commissarissen (rvc) geschorst op verdenking van handel met voorkennis in aandelen van Ajax. Vorige week keerde hij terug als titulair technisch directeur.


Vídeos OneFootball


Ajax is zodoende nog altijd op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, maar hoeft niet te rekenen op Van Overdijk. De Brabander blijft algemeen directeur en is zelfs mede-eigenaar geworden van Circuit Zandvoort. "Ik ben niet de persoon om alleen op de winkel te passen. Voor mij zijn de waardering, het feit dat ik nu ook mede-eigenaar ben en de ambities nieuwe prikkels. We hebben een prachtige reis achter de rug, maar er ligt er nu ook weer een mooie reis voor ons", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

We hebben een prachtige reis achter de rug, maar er ligt er nu ook weer een mooie reis voor ons

- Robert van Overdijk verkiest een langer verblijf bij Circuit Zandvoort boven een dienstverband bij Ajax

Naast Van Overdijk zijn onder anderen Bernhard van Oranje en zijn zakenpartner Menno de Jong de andere eigenaren van het circuit. De berichtgeving over de interesse van voetbalclubs heeft hen wakker geschud. "Aan de ene kant voelden we ons als aandeelhouders gevleid door de berichtgeving, maar anderzijds was het ook een wake-up call”, zegt Van Oranje. "Dat heeft mooie gesprekken opgeleverd. Daarin werd één ding al snel duidelijk: we hebben nog torenhoge ambities met elkaar en belangrijker, we willen dit met elkaar blijven doen. Vandaar dat het ons trots maakt Robert als mede-eigenaar aan boord te hebben kunnen halen. Op naar een volgend mooi hoofdstuk."

Van Overdijk werkte bijna tien jaar bij Libéma en was daar onder meer verantwoordelijk voor muziekevenementen zoals 'A State of Trance' met Armin van Buuren en de bekende Foute Party van Q-music. Tijdens zijn tijd bij Libéma zat Van Overdijk ook in de directie van Beekse Bergen en Sportiom. Een van de wensen van Van Overdijk was om de Formule 1 Grand Prix weer naar Nederland te halen, wat hem uiteindelijk is gelukt.

Sportverslaggever Jaap de Groot kwam begin april met het nieuws dat Van Overdijk in beeld was bij Ajax en noemde hem 'enorm hot'. "Zijn naam wordt nergens genoemd, maar hij is eerste kandidaat bij Willem II, hij was de belangrijkste kandidaat bij FC Twente en bij AZ is hij in beeld om naast Merijn Zeeman (de nieuwe algemeen directeur, red.) te werken", aldus de journalist bij BNR Nieuwsradio.

Saiba mais sobre o veículo