Driessen wijst schuldige aan: ‘Wellicht was Bosz dan wel trainer van Ajax geworden’ | OneFootball

Driessen wijst schuldige aan: ‘Wellicht was Bosz dan wel trainer van Ajax geworden’ | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·03 de maio de 2024

Driessen wijst schuldige aan: ‘Wellicht was Bosz dan wel trainer van Ajax geworden’

Imagem do artigo:Driessen wijst schuldige aan: ‘Wellicht was Bosz dan wel trainer van Ajax geworden’
Imagem do artigo:Driessen wijst schuldige aan: ‘Wellicht was Bosz dan wel trainer van Ajax geworden’

© IMAGO

Valentijn Driessen heeft zich mateloos gestoord aan het optreden van Jan van Halst afgelopen maandag bij Rondo van Ziggo Sport. De voormalig algemeen directeur en lid van de raad van commissarissen bij Ajax kreeg alle ruimte om ‘zijn straatje schoon te vegen’, terwijl analisten als Rafael van der Vaart en Marco van Basten er niet tegenin gingen. Volgens Driessen is Van Halst net zo schuldig aan de crisis bij Ajax als bijvoorbeeld Sven Mislintat.


Vídeos OneFootball


De analisten lieten Van Halst zijn gang gaan en hadden zelfs complimenten over voor zijn werkwijze bij Ajax. Driessen begrijpt er niks van: “Van der Vaart zat zo in zijn emotie als gekrenkte Ajax-fan aan tafel en zijn afkeer van de ontslagen Duitse directeur voetbalzaken Sven Mislintat is zo groot, dat hij Van Halst vrijpleitte van het opzichtig falen als toezichthouder. Als technisch commissaris had Van Halst Mislintat moeten beteugelen”, schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. Van Halst liet zich tijdens zijn optreden onder meer uit over de band tussen Mislintat en Steijn. De voormalig profvoetballer slaagde er volgens hemzelf niet in om het probleem tussen beiden op te lossen.

Mislintat kon vervolgens zijn gang gaan en haalde voor meer dan honderd miljoen euro aan nieuwe spelers. Terwijl Van Halst niet ingreep: “Van Halst liet het gebeuren met als reden dat hij toch niet op de stoel van de directeur kon gaan zitten. Nee, maar hij legde Mislintat geen strobreed in de weg en tekende blind voor alle miskopen.” Tekenend voor het gebrek aan visie bij Ajax, was het dan ook dat Van Halst werd gevraagd om Edwin van der Sar tijdelijk op te volgen als algemeen directeur, schrijft Driessen.

Van Halst had er volgens Driessen verstandig aan gedaan om niet in te gaan op het aanbod van Ajax en weg te blijven uit een bestuurlijke functie in het betaald voetbal. De journalist denkt dat het dan bij Ajax totaal anders had kunnen lopen: “Wellicht zou Peter Bosz dan trainer van Ajax zijn geweest, was Mislintat niet binnengekomen of was hij kort gehouden en zou de afgeserveerde Klaas-Jan Huntelaar nu waarschijnlijk niet al meer dan een half jaar overspannen thuis zitten.”

Volgens Driessen kwam twaalf uur na het optreden van Van Halst bij Rondo de aap uit de mouw: “Van Halst keert terug als analist bij de zender. Beter daar wat open deuren intrappen bij Europese wedstrijden, zoals hij bij zijn trainingsbureau Van Baas naar Coach doet dan na FC Twente en Ajax een derde voetbalclub naar de rand van de afgrond leiden als bestuurder. Want niemand zal toch in Van Halsts open sollicitatie bij Rondo trappen?”

Saiba mais sobre o veículo