Manchester United zet naast De Ligt ook zeer gewilde Feyenoord-verdediger op verlanglijst | OneFootball

Manchester United zet naast De Ligt ook zeer gewilde Feyenoord-verdediger op verlanglijst | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·09 de julho de 2024

Manchester United zet naast De Ligt ook zeer gewilde Feyenoord-verdediger op verlanglijst

Imagem do artigo:Manchester United zet naast De Ligt ook zeer gewilde Feyenoord-verdediger op verlanglijst
Imagem do artigo:Manchester United zet naast De Ligt ook zeer gewilde Feyenoord-verdediger op verlanglijst

© IMAGO

Manchester United heeft ook Dávid Hancko op de verlanglijst staan, weet The Athletic. De komst van de 26-jarige verdediger van Feyenoord is overwogen, maar voorlopig is de conclusie dat hij allicht te duur is voor een speler die niet in de basis zal staan. Matthijs de Ligt (Bayern München) lijkt nog altijd de meest waarschijnlijke optie om de verdediging te versterken.


Vídeos OneFootball


United eindigde vorig seizoen op een zeer teleurstellende achtste plaats in de Premier League en wil de selectie zodoende grondig vernieuwen. In de verdediging staan onder meer Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Victor Lindelöf op de nominatie om te vertrekken. Daartegenover staat waarschijnlijk de komst van De Ligt: de 24-jarige Oranje-international mag vertrekken bij Bayern, dat zo'n vijftig miljoen euro verlangt.

Ook Hancko is echter overwogen door de club uit Manchester. De 26-jarige Slowaak was afgelopen seizoenen een van de absolute sterkhouders van de Stadionclub. Vorig seizoen speelde Hancko 48 duels, waarin hij liefst 7 keer scoorde en 3 assists leverde. De 42-voudig international was ook onderdeel van de EK-selectie van Slowakije.

De kans dat het daadwerkelijk tot een overstap naar United komt, is echter klein. Meerdere Spaanse media meldden maandag dat Feyenoord en Atlético Madrid akkoord zijn over een transfer van de verdediger. De clubs hebben elkaar gevonden in een transfersom van 27 miljoen euro, die middels bonussen nog met drie miljoen euro kan oplopen.

Het moet gek lopen, wil de deal tussen de betrokken partijen nog klappen. Feyenoord, Hancko én Atlético Madrid zijn akkoord met de voorwaarden. Er is echter nog een kleine opening voor United: in Madrid moet men wachten op Stefan Savic. De verdediger komt niet meer in de plannen van de Spaanse topclub voor en heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Savic heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor hij geen haast heeft met vertrekken.

Savic wil de komende maanden gewoon doorbetaald blijven door Atlético Madrid, dat zelf liever vandaag dan morgen afscheid neemt van de verdediger uit Montenegro. Beide partijen zijn constant met elkaar in overleg om een deal mogelijk te maken, waarna Hancko direct gepresenteerd kan worden door de Spaanse topclub. Atlético Madrid weet daarnaast ook dat het niet te lang kan wachten met uitstellen, aangezien de club het risico loopt Hancko kwijt te raken.

Saiba mais sobre o veículo