Grotere rol voor Feyenoorders in Oranje? "Dan moet je die keuze nú maken" | OneFootball

Grotere rol voor Feyenoorders in Oranje? "Dan moet je die keuze nú maken" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·15 de julho de 2024

Grotere rol voor Feyenoorders in Oranje? "Dan moet je die keuze nú maken"

Imagem do artigo:Grotere rol voor Feyenoorders in Oranje? "Dan moet je die keuze nú maken"

Het Nederlands elftal kijkt met een dubbel gevoel terug op het afgelopen EK. Enerzijds is het bereiken van de halve finale op papier een mooi resultaat, maar erg overtuigend was het spel van Oranje niet. Dat terwijl Ronald Koeman bij zijn aanstelling Feyenoord nog aanhaalde als voorbeeld voor het voetbal dat hij wilde spelen.

In de AD Voetbalpodcast verwees Mikos Gouka terug naar die uitspraak van Koeman. "Hij begon over de intensiteit die veel grote clubs nu hebben. Daarbij noemde hij Feyenoord als voorbeeld. Sipke Hulshoff werd uit De Kuip gehaald om die oefenstof ook bij Oranje toe te passen. En Geertruida werd bij Feyenoord gezien als de man die het in opbouwend opzicht voor elkaar had. Hij kreeg daarom ook een belangrijke rol bij Oranje."


Vídeos OneFootball


"Maar gaandeweg het proces zag je dat dat veranderde", ging Gouka verder. "De bondscoach dacht: 'Ik moet toch verder in korte tijd, dus ik kies voor de mensen waarvan ik op aan kan. Dat opbouwen en afjagen laten we een beetje schieten.' Ik denk dat Nederland het wel zou kunnen, maar dan moet je voor nieuwe spelers kiezen."

Die spelers zijn er wel degelijk, ziet Gouka. "Voor het opbouwende gedeelte heb je de perfecte keeper", doelt hij op Bart Verbruggen. "Jurriën Timber kan dat ook, Geertruida heeft dat heel erg. Wieffer kan het, al heb je ook Jerdy Schouten al. En Hartman als hij straks fit is. Maar als je de keuze maakt om dat voetbal te spelen, moet je die keuze wel nú maken. Een bondscoach kan ook denken: laat ik eerst maar m'n wedstrijden winnen in zo'n kwalificatiecyclus."

Saiba mais sobre o veículo