Belçika - Slovakya İddaa Tahmini (17.06.2024) | OneFootball

Belçika - Slovakya İddaa Tahmini (17.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·16 de junho de 2024

Belçika - Slovakya İddaa Tahmini (17.06.2024)

Imagem do artigo:Belçika - Slovakya İddaa Tahmini (17.06.2024)

Belçika ile Slovakya, bugün saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledi

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Belçika ile Slovakya, tarihlerinde bir resmi maçta ilk kez karşılaşacak. İki ülkenin bundan önceki üç hazırlık maçının ikisi 1-1 sona ererken (2002 & 2006), diğer karşılaşma 2-1 Belçika galibiyetine sahne oldu (2013).
  • Son iki Avrupa Şampiyonası'na çeyrek finalde veda eden Belçika, 1980 finalindeki Batı Almanya mağlubiyetinden bu yana son dört takım arasına kalamıyor.
  • Belçika'nın 1980 finalinden (1-2 vs Batı Almanya) bu yana çıktığı 17 Avrupa Şampiyonası maçının hiçbiri berabere bitmedi (9G 8M).
  • EURO 2024 elemelerini 20 puanla grup lideri olarak tamamlayan Belçika, üst üste altıncı kez eleme aşamasını ilk sırada bitirdi.
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) dördüncü kez boy göstermeye hazırlanan Slovakya (2010 Dünya Kupası, EURO 2016 & EURO 2020), bugüne kadar son 16 turunun ötesini göremedi.
  • Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı yedi maçın sadece ikisini kazanabilen Slovakya, (1B 4M), son beş karşılaşmanın dördünde gol atamadı.
  • Son iki Avrupa Şampiyonası'nda hiçbir takım duran top organizasyonları sonucunda Slovakya'dan (7) daha fazla gol yemedi.
  • EURO 2024 elemelerinde yedi galibiyet alan Slovakya, büyük turnuvaların (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) eleme aşamasındaki en yüksek sayısını tekrarladı.
  • Belçika tarihinde büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) en fazla golü bulunan oyuncu Romelu Lukaku (11). EURO 2024 elemelerinde ülkesi adına en fazla gol atan isim olan Lukaku (14), bu süreçte fileleri her 39 dakikada bir havalandırdı.
  • 2014 Dünya Kupası'ndan bu yana hiçbir Avrupalı oyuncu büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) Kevin De Bruyne'den daha fazla asist yapamadı (9).
  • EURO 2024 elemelerinde Slovakya formasıyla en fazla golde pay sahibi olan oyuncu konumundaki David Hancko (2 gol & 3 asist), bu süreçte ülkesi adına en fazla şut pası veren isimdi.

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

Belçika uzun yıllardır hayal kırıklığı yaratsa da özellikle orta sahada bir jenerasyon değişimi yaşadılar. Tedesco'yla birlikte yeniden ritim yakaladılar ve fena olmayan bir hazırlık dönemini geride bıraktılar. Slovakya da elemelerde golcü bir süreç geçirerek Almanya biletini alsa da bu turnuvada, elemelerden farklı bir oyun sergilemeleri gerekecek. Oyunu sertleştirerek oynamaya çalışacaklardır ancak Belçika'nın özellikle hücumda buna yanıt verebilecek oyuncuları var. Belçika'dan 2 gol izleyeceğimizi düşünüyorum.


Vídeos OneFootball


Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 1 & 1.5 Gol Üst

Elemelerde B Grubu’nda mücadele eden Belçika, 20 puanla namağlup şekilde grubu lider olarak tamamladı ve turnuva biletini aldı. EURO 2024 öncesi evinde iki hazırlık maçı oynayan Belçika, Karadağ’ı 2-0, Lüksemburg’u ise 3-0 mağlup etti. Trosssard ve Lukaku iki maçta ikişer gol atarken diğer golü ise De Bruyne kaydetti. Elemelerde J Grubu’nu Portekiz’in ardından 22 puanla ikinci sırada tamamlayan Slovakya da turnuva biletini almayı başardı. Turnuva öncesinde bu ay evinde iki hazırlık maçı oynayan Slovakya, hem San Marino’yu hem de Galler’i 4-0 mağlup etti. Çok zengin bir kadroya sahip olan Belçika’nın maçı kazanacağını ve mücadelede filelerin en az iki kez havalanacağını tahmin ediyorum.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

Belçika grubu yenilgisiz bir şekilde Avusturya'nın bir puan önünde lider tamamlayarak Almanya'ya geldi. Sıkı savunma performansının yanında hücumda da skora kolay gidebilen bir yapıya sahipler. Slovakya ise grupta sadece Portekiz'e karşı kaybetti ve geri kalan maçlarda istikrarlı bir görüntü sergiledi. Grubun sonlarına doğru ise savunmacı kimliklerinden daha hücumcu bir yapıya geçiş yaptılar ve bu da skorlara fena halde yansıdı. Belçika'nın favori olarak çıkacağı maçta en azından ilk yarıda skoru bulabileceğini düşünüyorum.

Tansu Gürsel - Nesine: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

Avrupa Şampiyonası E Grubu favorisi Belçika, aynı zamanda turnuvada ilerlemesi beklenen takımlardan biri. Domenico Tedesco’nun ekibinde bazı isimler sakatlık sebebiyle oynayamayacak olsa da hazırlık döneminde göz dolduran bir Belçika söz konusuydu ve turnuvaya iyi başlama konusunda umut verdiklerini söyleyebiliriz. Slovakya iyi mücadele eden bir takım ancak hücumu daha fazla düşünürken savunmayı eskisi kadar sıkı tutamayabiliyorlar. Belçika ilk yarıda gol bulabilir.

Sarper Can Ayaz - Nesine: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

Belçika grubun favorilerinden. Bu şampiyonada, kaliteli ayaklarıyla beraber hücum odaklı ve tempolu bir oyunu benimseyeceklerini düşünüyorum. Hazırlık maçlarında da bu futbolun sinyalini verdiler. Gol yollarında problem yaşamalarını beklemiyorum. Slovakya ise Belçika'ya dirençli futboluyla yanıt verebilir. Bu karşılaşmada, taraf bahsinde Belçika'yı galibiyete yakın görsem de, önceliğim golleri olacak.

Halil İbrahim Ağış - Misli: İlk Yarı 1.5 Gol Üst

Grubun mutlak favorisi Belçika tecrübeli hocaları Domenico Tedesco geldikten sonra eski başarılı günlerine dönmeye başladı. Altın çağından kalma Lukaku ve Kevin De Bruyne önderliğinde gençlere tecrübeleriyle bu turnuvada çok büyük katkılarını bekliyorum. Slovakya ise daha önceki katıldıkları Avrupa Şampiyonası Grup maçlarında sergilediği kötü performanslarıyla erken veda etmişti. Fakat bu sefer takıma baktığımızda Newcastle kalecisi Martin Dubravka, PSG'den defans oyuncusu Milan Skriniar ve Napoli'den Stanislav Lobotka gibi çok etkili bir kadroyla başlayacaklar. Hücum yönünde etkili isimleri bulunan iki ekip tempo gücü yüksek bir futbolla ilk yarıda 1.5 Gol Üstü barajını aşarlar.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 1 & 1.5 Gol Üst

Felaket bir Dünya kupası sonrasında Belçika hiçbir maçı kaybetmedi. Hazırlık maçlarını da gayet iyi geçiren Belçika özellikle hücum hattında çok etkili isimlerle turnuvaya geldi. Elemelerde Portekiz'in ardından ikinci olan Slovakya hazırlık dönemini iki 4-0'lık galibiyetle kapattı. Buna rağmen kadro kalitesi açısından Belçika daha ağır basıyor. Hem taraf hem de gol bahsi mantıklı duruyor.

Halil Demirkan - Misli: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

Her iki ekip de şampiyona öncesinde oynadıkları hazırlık mücadelelerinde iyi sınavlar vererek hazır olduklarını gösterdiler. Belçika, kadro kalitesi bakımından grubun favorisi olarak öne çıkan bir ekip ve grubun ilk maçını kazanarak iyi bir başlangıç yapmanın hedefinde olacaklar. De Bruyne, Lukaku ve formda bir sezon geçiren Openda gibi hücum yönü kuvvetli isimlere sahip olan Belçika'nın, baskılı bir başlangıç yapacağını düşünüyorum. Tercihim Belçika'nın ilk yarıda skor bulacağı yönünde.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Saiba mais sobre o veículo