Çekya - Türkiye İddaa Tahmini (26.06.2024) | OneFootball

Çekya - Türkiye İddaa Tahmini (26.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·26 de junho de 2024

Çekya - Türkiye İddaa Tahmini (26.06.2024)

Imagem do artigo:Çekya - Türkiye İddaa Tahmini (26.06.2024)

Çekya ile Türkiye, 26 Haziran saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Çekya ile Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı iki maçı da kazanan Türkiye (3-2; EURO 2008 & 2-0; EURO 2016), bu galibiyetlerin ikisini de grup aşamasının son karşılaşmasında aldı.
  • Türkiye ile oynadığı son üç maçı da kaybeden Çekya, bu rekabetteki son galibiyetini Ekim 2014'te Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanda aldı (2-1).
  • Avrupa Şampiyonası gruplarında oynadığı son sekiz maçın sadece birini kazanan Çekya (3B 4M), tek galibiyetini EURO 2020'de İskoçya'dan aldı (2-0). Turnuvada mücadele ettiği son yedi grupta sırasıyla birer kez tur atlayan (4) ve elenen (3) İskoçya, EURO 2020'de eleme turlarına kaldı.
  • Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son dokuz maçın yedisini kaybetti (2G). EURO 2016'dan bu yana turnuvada Türkiye'den (6) daha fazla mağlubiyet yaşayan tek ülke Ukrayna (7).
  • Oynadığı son 15 resmi maçın dördünü kazanan Çekya (5B 6M), EURO 2024'teki iki karşılaşmasından da galibiyet çıkaramadı (1B 1M). Çekya, Avrupa Şampiyonası tarihinde üç grup karşılaşmasını da kazanamadığı tek turnuvayı EURO 2016'da geçirdi.
  • Türkiye, Çekya'dan puan alması durumunda 2008'den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda grup aşamasını geçecek. Ay-yıldızlılar, son iki katılımında da turnuvaya bu aşamada veda etti (EURO 2016 & EURO 2020).
  • Gürcistan maçında 27 şut çekmesine ve 3.1 xG üretmesine rağmen sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Çekya, EURO 2024'ün ikinci maçları itibarıyla en yüksek sayıya ulaşan ülke oldu.
  • Avrupa Şampiyonalarında Çekya formasıyla en fazla gol atan oyuncu olan Patrick Schick (6), ülkesi adına büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) Oldrich Nejedly'nin (7) ardından en yüksek sayıya ulaşan isim konumunda.
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde attığı 17 golün %23'ünü maçların ilk yarılarında kaydeden Türkiye (4), turnuvada oynadığı 20 karşılaşmanın sadece ikisinin devre arasına önde girdi (EURO 2000 vs Belçika & EURO 2016 vs Çekya).
  • EURO 2024'te topla en fazla buluşan (191), isabetli pas yapan (149), hücum bölgesinde isabetli pas yapan (20) ve sahipsiz top kazanan (14) Türkiye oyuncusu Hakan Çalhanoğlu.

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Grubun düğümü bu maçla çözülecek. A Milli Takımımız, Portekiz maçı öncesinde söylediğimiz gibi savunmada problemli. Rakiple temas kuran, kontaklı oynayan futbolcumuz yok denecek kadar az. Bunu başaran belki de tek orta saha olan İsmail Yüksek geri dönse de bir süredir sakatlığı nedeniyle maç temposunun bulunmadığını unutmamak gerekiyor. Çekya ise bizim takımımıza göre yetenek tavanı daha aşağıda olsa da çok daha fizikli ve tempolu bir ekip. Sahayı genişleterek oynamak isteyeceklerdir. Karşılıklı goller izleyebiliriz.


Vídeos OneFootball


Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2.5 Gol Üst

Çekya ilk iki maç sonunda bir puanla yer alsa da iki maçta da oyun olarak epey iyi sinyaller verdi. Temelde hızlı bir oyunları var ve kaleye çok çabuk inebiliyorlar. Türkiye ise duygusal olarak uçlarda yaşamaya devam ediyor. Gürcistan maçındaki galibiyete gelen tepki gibi Portekiz'e karşı mağlubiyete de tepki de çok uçlarda verildi ve üçüncü maçlar öncesi psikolojik olarak sıkıntılı bir süreç geçirildi. Üzerine Abdülkerim cezalı ve Samet'in de durumu konusunda muallak söz konusu. Her halükarda keyifli, tempolu ve açık alanda oynanan bir oyun bekliyorum. 2.5 üst ilk tercihim.

Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

İlk maçını Gürcistan karşısında 3-1 kazanan Türkiye, ikinci hafta mücadelesinde ise Portekiz'e 3-0 kaybetti. Portekiz maçının ardından Arda Güler tartışmaları gündemi bir hayli meşgul etti. Real Madrid'in yıldızının bu maçta ilk 11'de olması bekleniyor. İlk maçta öne geçmesine rağmen Portekiz'e 2-1 yenilen Çekya, ardından Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı. Disiplin ve sertlik olarak oldukça tehlikeli bir takım. Yüksek tempoda geçmesini beklediğim karşılaşmada filelerin karşılıklı olarak havalanacağını tahmin ediyorum.

Can Tongo - Misli: Karşılıklı Gol Var

Son Portekiz maçında pek iyi gözükmeyen bir takım izledik. Buna rağmen kaybetsek bile gruptan çıkma şansımız var. Beraberlik yeterli olacak. Ben oyuncu grubunun kalitesine inanıyorum. Buna rağmen KG Var diyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Karşılıklı Gol Var

Gruptan çıkmak için önemli bir avantajımız var ancak bunu riske etmek anlamsız. Portekiz maçına göre daha iyi bir maç olacaktır. Çekler ilk iki maçta iyi oynadı. Ben iki takımın da gol bulmasını bekliyorum.

Görkem Tezer - Misli: Karşılıklı Gol Var

Milli takımımız turnuvanın güçlü takımlarından olan Portekiz karşısında, vasat bir görüntü vermişti. Teknik direktör Montella maç sonunda, kadro seçiminde yaptığı hatalar nedeniyle de çokça eleştirildi. Bu maçta yaşayacağımız olası puan kaybı sonrasında bile, en iyi üçüncüler kategorisinde oldukça avantajlı durumdayız. Çekya ise tarih boyunca bize ters gelen takımların başında geliyor. Rakibimiz genç bir kadroya sahip olsa da mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmiyor. İki takım için de final niteliği taşıyan bir maç olacak. Kazanmaya yakınız ancak beraberliğin de bizi üzmeyeceğini düşündüğümüzde, KG Var tercihi ideal bir seçim olacaktır.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Saiba mais sobre o veículo