Alex Kroes heeft maandagochtend nog drie belletjes gehad over potentiële transfers | OneFootball

Alex Kroes heeft maandagochtend nog drie belletjes gehad over potentiële transfers | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·02 de setembro de 2024

Alex Kroes heeft maandagochtend nog drie belletjes gehad over potentiële transfers

Imagem do artigo:Alex Kroes heeft maandagochtend nog drie belletjes gehad over potentiële transfers
Imagem do artigo:Alex Kroes heeft maandagochtend nog drie belletjes gehad over potentiële transfers

© IMAGO

Alex Kroes verwacht niet dat Ajax zich nog op de laatste dag van de transfermarkt gaat versterken. Kroes haalde eerder Daniele Rugani, Bertrand Traoré en Wout Weghorst naar Amsterdam. Verdere transfers blijven uit, tenzij Steven Bergwijn in allerijl nog verkocht wordt.


Vídeos OneFootball


Kroes erkent dat hij gehoopt had meer spelers te kunnen verkopen. In de voorbereiding werden Borna Sosa, Silvano Vos, Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal naar de beloften teruggezet. De twee laatstgenoemden zijn echter nog altijd speler van Ajax. "We wilden balans in de selectie en met een normaal aantal spelers gaan werken", legt Kroes tegenover de NOS uit. "Dat hebben we met een kunstmatige ingreep nog proberen te bewerkstelligen."

"Het gaat niet om de kwaliteit van spelers, maar om de balans. Je wil iedereen in de selectie perspectief bieden: dat ze kunnen bijdragen aan winnen of verliezen", vervolgt hij. De kopers kwamen echter niet of haakten af. "Ik heb vanochtend nog drie belletjes gehad. Even later werd er van twee alweer duidelijk dat dat 'm niet werd. Eén onderhandeling loopt nog een beetje."

Kroes toont zich wel zeer tevreden met de komst van Weghorst, ondanks het feit dat Ajax met Brian Brobbey en Chuba Akpom al twee spitsen voor het eerste elftal heeft. "Ik denk dat Ajax deze drie spitsen nodig heeft. We spelen in drie competities en ze kunnen elkaar scherp houden. Wout kan doelpunten maken en hij is iemand die zichzelf en mensen om zich heen beter wil maken. Hij kan een heel belangrijke rol spelen."

Hoewel Kroes erkent dat de transferperiode niet is geslaagd, blijft de sportieve doelstelling voor Ajax onveranderd. "De top drie halen. Daar mag men mij nog steeds op afrekenen."

Saiba mais sobre o veículo