'Ajax blijft in spanning zitten over pikante transfer Chuba Akpom' | OneFootball

'Ajax blijft in spanning zitten over pikante transfer Chuba Akpom' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 de setembro de 2024

'Ajax blijft in spanning zitten over pikante transfer Chuba Akpom'

Imagem do artigo:'Ajax blijft in spanning zitten over pikante transfer Chuba Akpom'
Imagem do artigo:'Ajax blijft in spanning zitten over pikante transfer Chuba Akpom'

© IMAGO

Chuba Akpom hoeft geen rekening te houden met veel speeltijd dit seizoen bij Ajax, dat zich versterkte met Wout Weghorst. De 29-jarige spits werd vorige week in verband gebracht met een overstap naar Panathinaikos, dat nog tot 23.59 heeft om nieuwe spelers aan te trekken. Volgens Griekse media is de komst van Akpom alleen een optie als er naast Joaquín Correa wordt gegrepen.


Vídeos OneFootball


Vorig jaar betaalde Ajax een forse transfersom voor Akpom, die voor ruim twaalf miljoen euro overkwam van Middlesbrough. Na een wisselvallig eerste jaar bij de Amsterdamse club, waar de Engelsman vooral fungeerde als back-up voor Brobbey, werd deze zomer Wout Weghorst aangetrokken. De kansen op speelminuten lijken daardoor aanzienlijk geslonken.

Panathinaikos zou volgens de berichtgeving uit Griekenland azen op de komst van Akpom. De Griekse topclub zou contact hebben gehad met Ajax over de transfer van de aanvaller, die op huurbasis over zou moeten komen. In de overeenkomst tussen Panathinaikos en de Amsterdammers zou dan ook een optie tot koop worden opgenomen.

Volgens Griekse media heeft de komst van Akpom echter niet de hoogste prioriteit bij Panathinaikos, dat ook inzet op de komst van Joaquín Correa van Inter. De dertigjarige spits zit op een zijspoor in Milaan, waar hij na een uitleenperiode bij Olympique Marseille terugkeerde. Correa beschikt echter over een aflopend contract, waardoor Inter hem moet verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen.

Inmiddels nadert de transferperiode in Griekenland ook zijn einde en is er vooralsnog weinig progressie geboekt door Panathinaikos in zijn jacht op Correa. Hierdoor mogen Ajax en Akpom blijven hopen op een akkoord met de Griekse topclub, waar de aanvaller volgens de data van SciSports uitstekend tot zijn recht zou komen.

Saiba mais sobre o veículo