Ajax weet waar het aan toe is: OGC Nice bepaalt vraagprijs voor Farioli | OneFootball

Ajax weet waar het aan toe is: OGC Nice bepaalt vraagprijs voor Farioli | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de maio de 2024

Ajax weet waar het aan toe is: OGC Nice bepaalt vraagprijs voor Farioli

Imagem do artigo:Ajax weet waar het aan toe is: OGC Nice bepaalt vraagprijs voor Farioli
Imagem do artigo:Ajax weet waar het aan toe is: OGC Nice bepaalt vraagprijs voor Farioli

© IMAGO

Ajax weet wat het aan OGC Nice moet betalen om Francesco Farioli aan te kunnen stellen als hoofdtrainer, zo meldt L'Équipe. Volgens de Franse krant verlangt de club uit Zuid-Frankrijk een bedrag van tussen 500.000 en 1 miljoen euro voor de diensten van de Italiaanse oefenmeester, die nog tot medio 2025 vastligt.


Vídeos OneFootball


In zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer heeft Ajax zijn pijlen volledig gericht op Farioli. De 35-jarige coach moet John van 't Schip opvolgen en de laatste horde die genomen moet worden door de Amsterdammers is het contract van de tacticus bij zijn huidige werkgever Nice. Eerder meldde De Telegraaf al dat Ajax op hoofdlijnen akkoord was met Farioli.

Ajax moet, om zich te verzekeren van de diensten van Farioli, maximaal een miljoen euro op tafel leggen. De president van Nice, Jean-Pierre Rivère, zou voet bij stuk houden en wil 'zijn belangen' beschermen bij de overstap van Farioli naar de Johan Cruijff ArenA. Hiermee doelt men op de financiële compensatie die noodzakelijk is om het doorlopende contract van de oefenmeester af te kopen.

Vorige week bracht De Telegraaf het nieuws dat Farioli en Ajax een akkoord hadden bereikt over een verbintenis tot medio 2027. Hoewel Farioli niet als topkandidaat werd gezien door Ajax, werd de Italiaan al enkele weken geleden benaderd door de club voor een mogelijke samenwerking. Volgens Mike Verweij waren het hoofdscout Kelvin de Lang en directeur voetbal Marijn Beukers die de eerste contacten hebben gelegd met Farioli.

Farioli staat vooral bekend om zijn defensieve speelwijze, waarmee hij OGC Nice dit seizoen laat voetballen. Heel slecht komt dat niet uit. Ajax incasseerde dit seizoen al 59 tegentreffers in de Eredivisie. Bijkomend voordeel is dat Farioli zonder enig vooroordeel en onbevangen aan de klus kan beginnen. Een flink pluspunt, gezien Ajax nog altijd een bron is van onrust.

Eerder liet Johan Derksen zich in Vandaag Inside al uit over de komst van Farioli naar Amsterdam. De analist snapt niet dat Ajax de toekomst van de club in handen legt van een onervaren trainer: "Je haalt toch niet de verkeerde trainer binnen, zo’n man die niks van de Ajax-cultuur weet? Dat zou ik heel dom vinden.”

Saiba mais sobre o veículo