Verweij stelt pikante transfer voor bij Ajax: 'Een hele logische keuze' | OneFootball

Verweij stelt pikante transfer voor bij Ajax: 'Een hele logische keuze' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 de junho de 2024

Verweij stelt pikante transfer voor bij Ajax: 'Een hele logische keuze'

Imagem do artigo:Verweij stelt pikante transfer voor bij Ajax: 'Een hele logische keuze'
Imagem do artigo:Verweij stelt pikante transfer voor bij Ajax: 'Een hele logische keuze'

© De Telegraaf videostill

Mike Verweij zou het niet onlogisch vinden als Ajax komende zomer zal proberen om Pablo Rosario los te weken bij OGC Nice. De middenvelder werkte bij de Franse club al met veel succes samen met Francesco Farioli, die onlangs tekende als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Bij Ajax is men op zoek naar een nieuwe verdedigende middenvelder door het mogelijke vertrek van Jordan Henderson.


Vídeos OneFootball


Bij de podcast Kick-off wordt het meenemen van spelers van Nice en Sparta Praag naar respectievelijk Ajax en Feyenoord besproken. "Bij Nice speelt Pablo Rosario, dat zou wel een heel logische keuze zijn", haakt Verweij in. "Dat was volgens mij een van de bepalende spelers onder Farioli en hij heeft bij Ajax gespeeld in de jeugd."

Desondanks is een transfer van Rosario naar Ajax enigszins pikant. De 27-jarige verdedigende middenvelder speelde in de jeugd van onder meer Ajax en Feyenoord, maar brak uiteindelijk door bij PSV. Bij de Eindhovenaren speelde Rosario 138 wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij 5 keer scoorde en 11 assists leverde. De club verkocht hem in de zomer van 2021 voor zes miljoen euro aan Nice.

Bij Ajax staat onder meer Oguz Aydin op de radar, een andere oude bekende van Farioli. De 23-jarige rechtsbuiten kan een weergaloos seizoen in de Süper Lig bekronen met een terugkeer naar Nederland, waar hij eerder in de jeugdopleiding van AZ speelde. De aanvaller kwam twintig duels bij Alanyaspor in actie onder Farioli, toen de 35-jarige Italiaan nog onder contract stond bij de Turkse middenmoter.

Verweij is op zijn hoede: "Rosario is een Nederlandse speler en heeft ook in de jeugdopleiding gezeten. Hij was ook heel belangrijk in Nice. Maar ik vind dat je als nieuwe trainer niet heel veel nieuwe spelers mee moet nemen. Dat moet Ajax ook niet toestaan." Valentijn Driessen vult aan: "Tenzij het supertalenten zijn. Dan moet je ze blind ophalen. Maar die lopen niet rond bij Nice", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Saiba mais sobre o veículo