Verweij geeft duidelijkheid over komst van Owen Wijndal naar PSV | OneFootball

Verweij geeft duidelijkheid over komst van Owen Wijndal naar PSV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 settembre 2024

Verweij geeft duidelijkheid over komst van Owen Wijndal naar PSV

Immagine dell'articolo:Verweij geeft duidelijkheid over komst van Owen Wijndal naar PSV
Immagine dell'articolo:Verweij geeft duidelijkheid over komst van Owen Wijndal naar PSV

© IMAGO

Owen Wijndal is niet serieus in beeld geweest bij PSV, meent Mike Verweij. De Eindhovenaren zijn door de blessures van Mauro Júnior en Sergiño Dest naarstig op zoek naar een nieuwe linksback. In die zoektocht is ook de naam van de verdediger van Ajax gevallen, maar concreet is die interesse nooit geworden.


OneFootball Video


"Hij is natuurlijk wel de revue gepasseerd, maar dat is nooit echt concreet geweest", zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Bij Ajax hoeft de 24-jarige Oranje-international voorlopig niet op speelminuten in de hoofdmacht te rekenen, daar hij teruggezet is naar Jong Ajax. "Daar kreeg hij wel de credits voor zijn houding, zijn inzet en zijn begeleiding van jonge spelers. Maar ik hoop voor Owen Wijndal dat hij niet tot de winterstop met Jong Ajax mee hoeft te trainen."

Eerder zei Kees Luijckx nog dat hij verwachtte dat PSV nog wel zou pushen voor de komst van Wijndal. "Ajax wil van hem af en PSV heeft een linksback nodig", zei de analist bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Hij dacht dat Ajax Wijndal voorlopig nog niet graag naar PSV laat gaan, maar dat die houding tegen het einde van de transferperiode zou veranderen. "Naar het einde toe zal dat makkelijker gaan dan nu."

Met een eventueel tijdelijk vertrek van Wijndal kan Ajax een flinke kostenpost wegstrepen. De vleugelverdediger staat namelijk voor 2,5 miljoen euro per jaar op de loonlijst in Amsterdam. Bij een huurdeal wordt er door Ajax ingezet op een optie tot koop. Eerder werd er nog gesproken over een vraagprijs van twaalf miljoen euro voor Wijndal, die een Estimated Transfer Value van tien miljoen euro vertegenwoordigt. Hij kwam in 32 duels voor de Amsterdamse club tot 6 assists.

Visualizza l' imprint del creator